Ο ΠΑΣ «κέρασε» τριάρα τον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα επικράτησε 3-1 του ΠΑΟΚ που διαμαρτύρεται για πέναλτυ, πέτυχε αυτογκόλ και έπαιξε με 10 παίχτες από το 63′.

Τα Ιωάννινα ξεκίνησαν εξαιρετικά τον αγώνα, αφού κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 4′ μετά από μαζική γκάφα της άμυνας και του τερματοφύλακα, Όλσεν που επέτρεψαν στο Μανιά να πιάσει γυριστή κεφαλιά μετά από πλάγιο άουτ. Δύο λεπτά μετά οι Βορειοελλαδίτες ζήτησαν πέναλτυ για χέρι του Μπέριου, αλλά ο διαιτητής έδειξε «παίζετε». Έπειτα ο «δικέφαλος του βορρά» προσπάθησε να επιβάλει το δικό του ρυθμό και προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά βρήκε μπροστά του έναν εκπληκτικό Βελλίδη που κατέβαζε ρολά. Ειδικά στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου μέρους υπέπεσε σε 4 καίριες επεμβάσεις, γλιτώνοντας την ομάδα του από την ισοφάριση.

Το δέυτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο με τους γηπεδούχους να σκοράρουν 5 λεπτά από το σφύριγμα του διαιτητή με το Σαμπό να είναι ο μοιραίος για τους Θεσσαλονικείς αφού έστειλε την μπάλα άθελά του στο βάθος της δικής του εστίας. Σαν να μην έφτανε αυτό στο 62′ η ομάδα του Τούντορ έμεινε με 10 παίχτες λόγω δικαιολογημένης αποβολής του Ζάιρο που χτύπησε αντίπαλό του σε προσπάθεια για κεφαλιά. Ο πορτιέρο του ΠΑΣ επενέβη σε άλλη μία περίπτωση σε προσπάθεια του Πέλκα και στο 75′ όλα τελείωσαν, καθώς οι Γιαννιώτες έκαναν τρία τα τέρματα τους με σκόρερ αυτή τη φορά τον Τσάβες, μετά από κάθετη μπαλιά του Μανιά. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων τα Ιωάννινα είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Σαπαλίδη και στο 92′ οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το γκολ της τιμής με το Βίτορ.

Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα μετά και τη «λευκή» ισοπαλία στην πρεμιέρα κόντρα στη Skoda Ξάνθη, που ήταν μεν άτυχος, αλλά αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στις εξαιρετικές αντεπιθέσεις του ΠΑΣ.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Στρούνα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπεριος, Τσουκαλάς, Ναδάλες, Ίλιτς (Γιάκος 71′), Τσάβες (Σαπαλίδης 86′), Ακόστα, Μανιάς (Φερφελής 79′)

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Κωνσταντινίδης, Λέοβατς, Κόστα, Βίτορ, Τζιόλης, Κάτσε, Σάμπο (Ροντρίγκες 60′), Πέλκας, Ζάιρο, Μακ (Μυστακίδης 70′)