Η ΑΕΚ στο δυνατότερο φιλικό τεστ της προετοιμασίας της, κόντρα στη Σεβίλη απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1-1, δείχνοντας κάποια θετικά στοιχεία.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης έγινε η απονομή του τροπαίου στην ΑΕΚ για το πρωτάθλημα που κατέκτησε στην Football League την περσινή σεζόν, με τον Πλατέλλα να το παραλαμβάνει ως αρχηγός.

Η Ένωση δοκίμασε τις δυνάμεις της με την κάτοχο του γιουρόπα λιγκ, παρότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί μες τη σεζόν με τέτοιου βεληνεκούς ομάδα και στάθηκε αρκετά καλά στο πρώτο μέρος κυρίως. Το μάτς ξεκίνησε με γκολ από τους «κιτρινόμαυρους», μόλις στο 3ο λεπτό, βάζοντας φωτιά στις κερκίδες των 20.000 φιλάθλων. Το γκολ πέτυχε ο Αραβίδης, μετά από σουτ του Πλατέλλα. Ωστόσο λίγα λεπτά μετά (19′) ήρθε η ισοφάριση από το Χοσέ ΑΝτόνιο Ρέγες που έδειξε την κλάση του, στέλνοντας την μπάλα στο «Γ» της εστίας του Μπαρόχα. Ένα γκολ που χειροκρότησε ο κόσμος του «δικεφάλου». Οι παίχτες του Δέλλα θα μπορούσαν να μπουν προηγούμενοι στα αποδυτήρια, αλλά οι Τζεμπούρ και Βάργκας σπατάλησαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, καθώς και οι δύο κόουτς προχώρησαν σε αρκετές αλλαγές και έτσι οι φάσεις που δημιουργήθηκαν μπροστά στις δύο εστίες ήταν λιγοστές. Ο κόσμος του ΟΑΚΑ σε γενικά πλαίσια τη χάρηκε την εμφάνιση της ομάδας του, κόντρα σε μια ομάδα ανώτερου επιπέδου της ΑΕΚ, η οποία σε λίγες ημέρες θα δώσει ακόμα ένα δυνατό φιλικό, κόντρα στην Ίντερ αυτή τη φορά.

ΑΕΚ (Δέλλας): Μπαρόχα, Γκάλο (74′ Βασιλαντωνόπουλος), Κολοβέτσιος (67′ Λαμπρόπουλος), Τζανετόπουλος (77′ Φαγέ), Σοϊλέδης (75′ Πεταυράκης), Γιόχανσον (74′ Γροντής), Σιμόες (84′ Σβάρνας), Πλατέλλας (75′ Ζόριτς), Αραβίδης (68′ Κρισάντους), Βάργκας (56′ Μπαρμπόσα), Τζεμπούρ (62′ Άρθο).

Σεβίλλη (Έμερι): Μπέτο (46′ Ρίκο), Μαριάνο, Λουίσμι (46′ Τρεμουλινάς), Σουάρες (46′ Ιμόμπιλε), Εσκουδέρο (46′ Κακουτά), Κριχόβιακ (61′ Κριστόφορο), Ιμπόρα (46′ Βιτόλο), Ρέγες (61′ Γκονζάλες), Μπανέγα (61′ Κοτάν), Κονοπλιάνκα (46′ Κρον-Ντέλι), Γκαμεϊρό (46′ Κόκε).