Το ανοικτό supercar Sergio της Ferrari (εικόνες)

Να που ο αείμνηστος σχεδιαστής δεν έδωσε χαρά μόνο σε ταπεινά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής,

αλλά τίμησε και πολλά σπορ αυτοκίνητα που διατήρησαν ζωντανό το όνειρο. Ο Σέρτζιο Πινινφαρίνα, θα τιμηθεί μετά θάνατον, δίνοντας το μικρό όνομά του σε ένα ανοικτό supercar με τα σήματα της Ferrari.

Εννοείται πως όλο το τεχνολογικό και μηχανολογικό οπλοστάσιο βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ώστε το τελικό αποτέλεσμα να δικαιώνει ονόματα και σύμβολα. Τη Sergio την είχαμε δει για πρώτη φορά πέρυσι ως πρωτότυπο στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Φαίνεται πως τα στελέχη της εταιρίας δεν δυσκολεύτηκαν να πάρουν την απόφαση και να την οδηγήσουν στην παραγωγή.

Όσο και αν οι λεπτομέρειες δεν είδαν το φως της δημοσιότητας, σίγουρο είναι πως οι επιδόσεις θα κόβουν την ανάσα, με την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα να συναγωνίζεται σε δευτερόλεπτα ακόμη και…μοτοσικλέτες! Φωνές από την άλλη όχθη του Ατλαντικού κάνουν λόγο για έντονο Αμερικάνικο ενδιαφέρον, οπότε δεν θα εκπλαγούμε αν τη δούμε να κυλά τους τεράστιους τροχούς της στους δρόμους των ΗΠΑ, μέσα στο 2015. Φυσικά με κάποιες τροποποιήσεις, ώστε να περάσει τα αυστηρά πρότυπα ασφάλειας που ισχύουν παγκοσμίως.

Ferrari-Sergio-Concept-by-Pininfarina-38

Ferrari-Sergio-Concept-by-Pininfarina-6

FERRARI-SERGIO-1-600x310

ferrari-sergio-concept-2

Ferrari-Sergio-Concept-by-Pininfarina-26

pininfarina-sergio-concept-car_100421125_h-700x450