Η Porsche της κρίσης (εικόνες)

Η κρίση αγγίζει και τους προύχοντες, οπότε ποτέ μην λες ποτέ.

Porsche και diesel λοιπόν, το είδαμε και αυτό… Όχι φυσικά δεν αναφερόμαστε στο μεγάλο SUV της φίρμας, την Cayenne. Η γνωστή μας κομψή Panamera, όχι απλώς εφοδιάζεται, αλλά ποντάρει πλέον και εμπορικά στον diesel κινητήρα. Πιο συγκεκριμένα, το 3λιτρο μοτέρ V6, παράγει περί τους 300 ίππους, σε αυτή την αναβαθμισμένη μορφή, αλλά και 65,9 χιλιογραμμόμετρα ροπής παρακαλώ (σκάβει την άσφαλτο).

Αυτή η τελευταία εκδοχή έχει ως φυσικό επακόλουθο, η μεγάλη limo να φτάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 6 δλ. (0,8 δλ. γρηγορότερη από την υπάρχουσα), ενώ η τελική ταχύτητα της Panamera Diesel προσεγγίζει τα 259 χλμ./ώρα (αυξημένη κατά 15 χλμ./ώρα). Οι «ειδήμονες» της Στουτγκάρδης αναβάθμισαν και το σύστημα μετάδοσης, ούτως ώστε να περιοριστεί η κατανάλωση κατά μέσο όρο στα 6,4 λτ./100 χλμ. και οι εκπομπές ρύπων να διατηρηθούν στα 169 γρ./χλμ.

Σε ότι αφορά το αισθητικό κομμάτι οι αλλαγές ήταν μικρές και διακριτικές αφού η Panamera δείχνει ακόμη φρέσκια και εντυπωσιακή. Όπου να ναι θα τη δούμε και στους Ευρωπαϊκούς δρόμους στις αρχές του 2015.

Συμπέρασμα: Ουδείς ανέγγιχτος από την κρίση…

porsche-panamera-diesel

PI-VR GmbH vred 6.07

PI-VR GmbH vred 6.07

Porsche-Panamera-Diesel-1