Αποφυλακίζεται ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος

 

Αναρτήθηκε: 8 Αυγούστου, 2014 στις 17:11

Με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, αποφυλακίζεται

ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, μετά από βούλευμα του συμβουλίου Εφετών.

Σύμφωνα με το βούλευμα (1502/2014), ο βουλευτής, ο οποίος είχε κριθεί προφυλακιστέος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής μετά την απολογία του στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου για το αδίκημα της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση, θα διαβεί την έξοδο των φυλακών Κορυδαλλού μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 50.000 ευρώ, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα.

Ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, στα τέλη του περασμένου Ιουνίου, είχε αρνηθεί την κατηγορία που του αποδίδεται κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη.

Ανακρίτριες και εισαγγελέας τον προφυλάκισαν με το σκεπτικό ότι εάν παρέμενε ελεύθερος θα συνέχιζε την εγκληματική δραστηριότητά του, καθώς εκτός από βουλευτής ήταν μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής, δηλαδή ανήκε στη στενή ηγετική ομάδα του κόμματος και με κάθε τρόπο προέτρεπε και προπαγάνδιζε την εγκληματική δράση της.

Χθες, ελεύθερη με βούλευμα είχε αφεθεί και η κατηγορουμένη για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση σχετικά με την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη.Εδώ σχολιάζεις εσύ!