Στα ίχνη της Παναγιώτας Ρούπα και του Χριστόδουλου Ξηρού η ΕΛ.ΑΣ

 

Αναρτήθηκε: 17 Ιουλίου, 2014 στις 10:18

Μετά την περιπετειώδη σύλληψη του τρομοκράτη Νίκου Μαζιώτη η ΕΛ.ΑΣ αναζητάει πλέον τα κρησφύγετα του συλληφθέντα, αλλά και τους συνεργάτες του με τους Παναγιώτα Ρούπα και Χριστόδουλο Ξηρό να είναι πρώτοι στη λίστα των αρχών.

Ηδη η ΕΛ.ΑΣ έχει στη διάθεση της στοιχεία, όπως και στην περίπτωση του Νίκου Μαζιώτη και για την 44χρονη σύντροφό του, Παναγιώτα Ρούπα, όσο και για τον επίσης καταζητούμενο Χριστόδουλο Ξηρό. Στόχος των Αρχών είναι να εντοπιστούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Μάλιστα όπως αναφέρει η Καθημερινή που επικαλείται πηγή μέσα από την ΕΛ.ΑΣ, οι αρχές βρίσκονται στα ίχνη τόσο της 44χρονης συντρόφου του Μαζιώτη, όσο και του τρομοκράτη της 17Ν.

Σαρώνουν το ευρύτερο κέντρο της Αθήνας και περιοχές της Αττικής

Οι περιοχές τις οποίες «σαρώνει» από το απόγευμα της Τετάρτης η ΕΛ.ΑΣ. είναι κατά κύριο λόγο εκείνες στις οποίες η Αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει τον τελευταίο καιρό τον Νίκο Μαζιώτη όπως το Μαρούσι, ο Μαραθώνας, ο Κολωνός, το Γραμματικό, η Καλογρέζα, η Κυψέλη, τα Σεπόλια και ο Αγιος Νικόλαος Πατησίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική είχε εντοπίσει μεταμφιεσμένο τον Μαζιώτη μέσω κάμερας του ΗΣΑΠ πριν από τρεις ημέρες, επιβεβαίωσε πως έχει επιστρέψει στην Αθήνα και ετοίμαζε συντονισμένη επιχείρηση η οποία κορυφώθηκε την Τετάρτη με τη σύλληψή του στο Μοναστηράκι.

Εκείνο που ανησυχεί τους επιτελείς των ερευνών είναι το γεγονός πως πάνω στον Μαζιώτη δεν βρέθηκε κάποιο τηλέφωνο το οποίο ίσως έδινε περισσότερα στοιχεία, ωστόσο, υπάρχει εκτίμηση πως ο τρομοκράτης έχει κάνει χρήση της πλαστής του ταυτότητας για να νοικιάσει κάποιο σπίτι ή έχει υποπέσει σε κάποιο λάθος.

Τι εντοπίστηκε πάνω στο Μαζιώτη -Γιατί δεν είχε κινητό

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στην κατοχή του τραυματισμένου Νίκου Μαζιώτη βρέθηκε μια αρμαθιά από κλειδιά η οποία ίσως αποτελέσει την άκρη του νήματος στις έρευνες, καθώς, οι Αρχές εκτιμούν πως αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε γιάφκες ή κρησφύγετα του μέχρι πρότινος καταζητούμενου. Ωστόσο ο Μαζιώτης δεν είχε πάνω του κινητό τηλέφωνο, το οποίο θα βοηθούσε σημαντικά στο έργο των αρχών για τον εντοπισμό των ανθρώπων με τους οποίους συνομιλούσε. Παράλληλα έχει ξεκινήσει σαφάρι για τον εντοπισμό του αυτοκινήτου, ενός ασημί Hyundai Accent, με πινακίδα ΥΗΤ 2959, το οποίο ο τρομοκράτης είχε αγοράσει μετά την εξαφάνιση του. Μάλιστα, υπάρχει μαρτυρία ότι ένα παρόμοιο αυτοκίνητο χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία στην Κλειτορία.

Ερευνες και για τον… Μιχάλη Μιχελάκη

Πάνω στον Νίκο Μαζιώτη εντοπίστηκε και η πλαστή ταυτότητα -Μιχάλης Μιχελάκης- με την οποία κατάφερε να αγοράσει αυτοκίνητο, πιθανώς να προχώρησε στην ενοικίαση σπιτιών, ενώ με αυτήν κυκλοφορούσε ανενόχλητος στη χώρα. Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία της ταυτότητας και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες, αν κάποιος γνωρίζει κάτι ή είχε κάποια στοιχεία να ενημερώσει την αντιτρομοκρατική.

Πηγή: iefimerida.gr







Εδώ σχολιάζεις εσύ!