Οι υπάλληλοι του Ρίτσαρντ Μπράνσον θα παίρνουν άδεια όποτε θέλουν και για όσο θέλουν

3

Έχει κερδίσει εδώ και καιρό- σχεδόν από τα πρώτα του βήματα- τον τίτλο του ιδιόρρυθμου επιχειρηματία. Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον κάνει ό,τι μπορεί για να επιβεβαιώνει το χαρακτηρισμό και οι υπάλληλοί του δεν έχουν κανένα πρόβλημα με

αυτό. Τουλάχιστον όχι με την τελευταία του απόφαση που τους επιτρέπει να παίρνουν άδεια από… τη σημαία. 

Ο Μπράνσον ανακοίνωσε ότι οι 170 υπάλληλοι των γραφείων του στις ΗΠΑ και τη Μεγάλη Βρετανία θα μπορούν στο εξής να παίρνουν άδεια όποτε θέλουν και για όσο θέλουν. Και δεν θα δίνουν σε κανέναν λογαριασμό. Οπως εξήγησε ο επιχειρηματίας, πιστεύει ότι αυτή η λογική θα αυξήσει την παραγωγικότητα των εργαζομένων. 

Ο 64χρονος επιχειρηματίας, με περιουσία αξίας 5 δισ. δολαρίων σύμφωνα με το Forbes, ανακοίνωσε ότι αυτή η απόφαση τίθεται αμέσως σε εφαρμογή. Ετσι, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να φύγουν από τη δουλειά τους χωρίς να ζητήσουν έγκριση για την άδεια και θα λείπουν για όσο επιθυμούν αρκεί η απουσία τους να μην αποδειχθεί επιζήμια για την επιχείρηση. Μάλιστα ο Μπράνσον δήλωσε ότι θα ενθαρρύνει όλες τις εταιρείες της Virgin, στις οποίες έχει μερίδιο, να ακολουθήσουν το παράδειγμα. 

«Θα είναι στο χέρι του εργαζόμενου να απαντήσει αν και πότε θέλει να λείψει μερικές ώρες, μία εβδομάδα ή έναν μήνα, αρκεί να είναι 100% σίγουροι ότι οι ίδιοι και η ομάδα τους είναι εντός των χρονοδιαγραμμάτων για κάποιο πρότζεκτ και η απουσία τους δεν θα βλάψει την επιχείρηση ή την καριέρα τους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπράνσον.