Μ. Ντράγκι: Απαραίτητες οι επενδύσεις για την ανάπτυξη

Την εκτίμηση ότι εάν δεν καταφέρει η Ευρώπη να δώσει νέα ώθηση στις επενδύσεις, δεν θα επέλθει η οικονομική ανάκαμψη διατύπωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μιλώντας στο χρηματοοικονομικό φόρουμ Eurofi,στο Μιλάνο.

Ο Μάριο Ντράγκι είχε και ανεπίσημη ολιγόλεπτη συνάντηση με το Γκίκα Χαρδούβελη.

Όπως ανέφερε ο Μάριο Ντράγκι χαρακτηριστικά, εάν δεν γίνουν επενδύσεις , βραχυπρόθεσμα η οικονομία θα αποδυναμωθεί και επηρεαστούν αρνητικά οι μακροπρόθεσμες προοπτικές της. Τόνισε όμως ότι «δεν υπάρχει καμία βοήθεια νομισματικού χαρακτήρα που να μπορεί να φέρει αποτέλεσμα, αν δεν πλαισιωθεί από τις πρέπουσες δομικές πολιτικές παρεμβάσεις».

Ο Μάριο Ντράγκι χαρακτήρισε τις επενδύσεις βασικής σημασίας για να μπορέσει να επιστρέψει ο πληθωρισμός σε πιο κατάλληλα επίπεδα, να ξαναρχίσει να κινείται η οικονομία και να επιτευχθεί μείωση της ανεργίας. σε αυτό το πλαίσιο, σχολίασε θετικά την απόφαση του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να εξαγγείλει τριετές πρόγραμμα επενδύσεων τριακοσίων δισεκατομμυρίων ευρώ υπέρ της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ και ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης είχαν ανεπίσημη 15λεπτή συνάντηση κατά την οποία-σύμφωνα με πληροφορίες- τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην ελληνική οικονομία, με πρώτιστο αυτό της λήξης του Μνημονίου. Επίσης, συζητήθηκαν ζητήματα αναφορικά με τις τράπεζες και τη νομισματική πολιτική που ασκείται από την ΕΚΤ ενόψει και της συνεδρίασης του Eurogroup στο Μιλάνο.

πηγή enet.gr