Όσα πρέπει να σταματήσεις να κάνεις για να γίνει η ζωή σου καλύτερη!

 

Αναρτήθηκε: 21 Ιουλίου, 2014 στις 11:30

Μεταξύ μας τα γνωρίζεις όλα τα παρακάτω ή έστω έχουν περάσει έστω και μια φορά από το μυαλό σου ή κάπου τα διάβασες τώρα που είναι της μόδας οι λίστες με τις προστατικές από άγνωστους για το πως να φτιάξεις την ζωή σου.

Όπως όλο το ανθρώπινο γένος στα βάθη των αιώνων αλλά και την σύγχρονη εποχή, έτσι και εσύ, θες να ζεις το δράμα σου και να ανησυχείς όταν πηγαίνουν όλα καλά. Και εγώ λοιπόν! Απλά επειδή πρέπει να δώσω ένα άρθρο σήμερα διάβασε τα παρακάτω και μετά συνέχισε να τα κάνεις όλα λάθος. Εγώ μαζί σου.

1. Σταμάτα να ξοδεύεσαι για πράγματα και όχι για ταξίδια και εμπειρίες.

Ανησυχείς για το αν θα μπορείς να αγοράσεις καινούργιο φόρεμα για τον γάμο της ξαδέρφης σου ή να αλλάξεις το αυτοκίνητο μέσα στο 2014 αλλά δεν σκέφτεσαι πως ένα ταξίδι στον Παναμά αξίζει να μην πας για καφέ και ποτό ένα εξάμηνο.

Σχεδιαστικό λάθος του ανθρώπου: Να καταλαβαίνεις ότι έπρεπε να έχεις κάνει αυτό το ταξίδι μόνο αφού έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που το πρωτοσκέφτηκες.

2. Σταμάτα να φτιάχνεις ιστορίες για να φανεί η ζωή σου πιο ενδιαφέρουσα.

Εχω την αίσθηση –διορθώστε με αν κάνω λάθος- πως λίγο πολύ όλοι έχουμε πιάσει τον εαυτό μας να το κάνει. Έστω να βάζει λίγο σάλτσα σε μια βαρετή ιστορία του. Παραδέξου αρχικά στον εαυτό σου ότι δεν μπορεί να είναι όλα συναρπαστικά και πως υπάρχουν –και υπερτερούν- μεγάλα διαστήματα ρουτίνας στην ζωή του ανθρώπου. Αυτό είναι το φυσιολογικό. Οποτε μην νιώθεις ενοχές αν δεν έχεις να πεις κάτι συνταρακτικό για τις διακοπές στο εξοχικό του θείου σου.

Σχεδιαστικό λάθος του ανθρώπου: Να πλάθεις ιστορίες που στο τέλος τις πιστεύεις και εσύ ο ίδιος #not

3. Μην φοβασαι να πεις περισσοτερα ΝΑΙ

Ναι;

Σχεδιαστικό λάθος του ανθρώπου: Το ρίσκο είναι μεγάλο ρίσκο (όπως λέει και ένας φίλος μου ο οποίος νομίζει ότι λέει κάτι βαθυστόχαστο, αλλά επειδή τον αγαπάμε κουνάμε συγκαταβατικά τα κεφάλια μας. Κάθε φορά.) Το ρίσκο είναι μεγάλο ρίσκο λοιπόν αλλά το λάθος είναι πως εσύ βλέπεις μόνο το κακό σενάριο στην εξέλιξη.

4. Σταμάτα να νιώθεις ενοχές για τα γλυκά ή τα πατατάκια.

Φάε τα πατατάκια σου και μην το σκέφτεσαι καν

Σχεδιαστικό λάθος του ανθρώπου: Να είναι απαγορευμένο το νόστιμο. Από πού και ως που;

5. Σταμάτα να νιώθεις ενοχές για το γυμναστήριο.

Βλ. ακριβώς παραπάνω. Ναι στα πατατάκια φίλε μου.

6. Σταμάτα να τουιτάρεις ενώ είσαι με φίλους.

Είναι ενοχλητικό. Χαλάρωσε και δεν περιμένουν όλοι να μάθουν τι σκέφτεσαι και τι κάνεις. Όπως δεν περιμένουν όλοι να διαβάσεις τι κάνουν και τι σκέφτονται. Οποτε χαλάρωσε και δες τους φίλους σου που ελπίζω να μην τουιτάρουν.

Σχεδιαστικό λάθος του ανθρώπου: Να ενημερώνει και να ενημερώνεται επι παντός από το κινητό του.

7. Σταμάτα να αναλώνεσαι με υστερικούς ανθρώπους και κάνε παρέα όσους συζητούν τα παραπονά τους.

Αποκλείεται να θες επεξήγηση σ αυτό.

Σχεδιαστικό λάθος του ανθρώπου: Οι άνθρωποι θυμώνουν και γκρινιάζουν σαν 5χρονα. Δεν θέλουν να συζητήσουν και αυτό κυρίως συμβαίνει ΕΥΤΥΧΩΣ για θέματα μείζονος σημασίας. Στα σοβαρά ευτυχώς είμεθα ψύχραιμοι.

8. Σταμάτα να κρίνεις.

Μη το κάνεις. Δεν σου δίνει τίποτα.

Σχεδιαστικό λάθος του ανθρώπου: Με αυτόματη διαδικασία που διαρκεί δευτερόλεπτα ο εγκέφαλος από την ώρα που έχει δεχτεί το οπτικο ερέθισμα το έχει κρίνει και το έχει καταχωρίσει στα ναι ή τα όχι του. Εχει αναλύσει το γιατί και έχει φτιάξει ειδικό φάκελο για να ανατρέξει ανα πασει στιγμή.

9. Σταμάτα να σκέφτεσαι τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα.

Συνήθως είναι κατάλοιπα μαμάς με το ‘’τι θα πει η γειτονιά΄’’. Σκέψου πόσο ελεύθεροι θα νιώθαμε αν δεν φιλτράραμε κάθε μας κίνηση από τέτοιες σκέψεις. Σκέψου πόση χαμένη ευτυχία. Όχι σκέψου.

Σχεδιαστικό λάθος του ανθρώπου: Άλλος ένας αυτόματος μηχανισμός που πρέπει να αποσυνδέσεις από τον εγκεφαλό σου. Τωρα.

10. Σταμάτα να απαντάς στο ‘’τι κάνεις’’ με το ‘’πήζω’’

Πες είμαι καλά ή πολύ καλά ή ερωτευμένος ή πήζω αν όντως πήζεις. Απλά σκέψου πριν απαντήσεις και το κυριότερο μη γκρινιάζεις.

Σχεδιαστικό λάθος του ανθρώπου: Να νιώθει καλά αν θα πει πως δεν είναι καλά. Μόνο στο δικό μας είδος αυτά.

11. Μην τα υπεραναλύεις όλα.

Ναι μωρε μη το κάνεις. Σε κουράζεις.

Σχεδιαστικό λάθος του ανθρώπου: Ευτυχώς δεν το κάνουν όλοι οπότε εδώ μιλάμε για σχεδιαστικό λάθος σε μεμονωμένες περιπτώσεις. Αν ανήκεις σ αυτή δοκίμασε μια στο τόσο να αποφεύγεις να το κάνεις.

12. Σταμάτα να σκέφτεσαι το παρελθόν.

Σ αυτή την κατηγορία ανήκουν οι λεγόμενοι παρελθοντολάγνοι. Άνθρωποι που θα γίνουν καταθληπτικοί παππούδες που θα κοιτάζουν βουρκωμένοι έξω από το παράθυρο και θα θυμούνται τι έγινε το 2007 το Super Paradise. Κρατάνε αναμνηστικά ακόμα και τις αποδείξεις του σουπερ μάρκετ.

Σχεδιαστικό λάθος του ανθρώπου: Ο άνθρωπος σκέφτεται όσα γνωρίζει ήδη. Αυτά που έχει δει και έχει ζήσει. Αν προσθέσεις και της περιρρέουσα μελαγχολία της εποχής εχεις την παρελθοντολαγνία στο τσεπάκι. Πέρασε το πριν πουλάκι μου, δεν κοιτάς τι θα γίνει σήμερα και αύριο;

13. Σταμάτα να φοβάσαι.

Σταμάτα

14. Σταμάτα να σε πιέζεις να θυμάσαι τα πάντα και να δίνεις το 100% σου σε όλα.

Και στο λέω εγώ που για να φτιάξω καφέ ανοίγω τσελεμεντέ μη τυχόν και κάνω κάτι λάθος. Αλλά δεν τον πετυχαίνω πάντα. Όσο πιο καλά θες να κάνεις κάτι, να το κάνεις μαντάρα. Είναι κανόνας.

Επίσης αν ξεχάσεις τα γενέθλια του φίλου σου δεν θα κρεμάσουμε στην πλατεία Ομονοίας. Ξέχνα χωρίς τύψεις και μην σε νοιάζει τίποτα.

Πηγή: savoirville.gr







Εδώ σχολιάζεις εσύ!