Νέα Φιλαδέλφεια: Aπείλησαν με ΜΑΧΑΙΡΙ τον Αντιδήμαρχο

Με αφορμή τη γιορτή της Πρωτομαγιάς, εδώ και μερικές μέρες, μερίδα μικροπωλητών διαμαρτύρεται έξω από το Δημαρχείο, για την έκδοση νέων αδειών αλλά και για την αύξηση των τελών καθώς φέτος το πανηγύρι θα διαρκέσει περισσότερες μέρες από ότι συνήθως.

Σήμερα, έφτασαν στο σημείο να εισβάλλουν στο Δημαρχείο και να απειλήσουν με μαχαίρι τον αντιδήμαρχο κ. Λάλο, ενώ χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ανανεώνοντας πλέον το ραντεβού τους για αύριο το πρωί.

Σε δελτίο Τύπου, ο Δήμος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Την 18/02/2015 το Δ.Σ πήρε απόφαση για τα τέλη και τον τρόπο εορτασμού της Πρωτομαγιάς η οποία υπερψηφίστηκε από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων εκτός από ένα παρών. Από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε η διαδικασία χορήγησης αδειών για την τοποθέτηση πάγκων στις εκδηλώσεις της Πρωτομαγιάς στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου βρίσκονται σε καθημερινή βάση μεσάζοντες των μικροπωλητών, οι οποίοι με λεκτική και σωματική βία, ακόμη και με εμφάνιση όπλων, προπηλακίζουν τη δημοτική αρχή και τους μικροπωλητές με σκοπό να τους εμποδίσουν να πάρουν άδεια.

Σήμερα, την τέταρτη μέρα της διαδικασίας αδειοδότησης, δε δίστασαν να εισβάλουν στο Δημαρχείο και επιδεικνύοντας απειλητικά με όπλα δημότες και υπαλλήλους κατέλαβαν το χώρο της εισόδου και της υπηρεσίας εσόδων. Καθ’ όλη τη διάρκεια αυτών των συμβάντων ήταν παρούσες αστυνομικές δυνάμεις, η στάση των οποίων προκαλεί ερωτηματικά. Η Δημοτική Αρχή δε θα υποκύψει σε αυτές τις πρακτικές εκβιασμού. Η Δημοτική Αρχή δηλώνει ότι θα υλοποιήσει με κάθε τρόπο τις αποφάσεις του Δ.Σ. Αυτή η πόλη ανήκει στους κατοίκους της και σε κανένα άλλο. Από το Γραφείο Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων»