Συνεχίζεται η κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών – Να μην επέμβουν τα ΜΑΤ ζητά η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ

Για δεύτερη ημέρα βρίσκεται υπό κατάληψη το κτίριο της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών. από ομάδα αντιεξουσιαστών.

Η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αθηνών, περιμένει την Πολιτεία για να λυθεί το θέμα, υποστηρίζοντας ότι έχει ειδοποιήσει «όλες τις αρμόδιες Αρχές (υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Εισαγγελία, Αστυνομικές Αρχές) για να πράξουν τα δέοντα». Σε σχετική ανακοίνωση τονίζει χαρακτηριστικά ότι περιμένει «από την Πολιτεία τις ενέργειές της». Η εισαγγελία απευθύνθηκε στην Αστυνομία και αυτή με τη σειρά της στον αρμόδιο υπουργό. Ο Γ. Πανούσης πάντως δηλώνει ότι μέχρι να λήξει το ζήτημα δεν θα τοποθετηθεί επί του θέματος.

Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά της, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά να μην επέμβουν τα ΜΑΤ στο κτίριο χαρακτηρίζοντας οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα «απαράδεκτη», ενώ οι έγκλειστοι Πυρήνες της Φωτιάς κάνουν λόγο για «χειρονομία απελευθέρωσης» μέσα στη γκρίζα καθημερινότητα της πόλης.

Τρία άτομα συνελήφθησαν τα οποία κατηγορούνται για κατάληψη δημόσιου χώρου.

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας όταν ομάδα αντιεξουσιαστών αποτελούμενη από 30 άτομα, μπήκε από την κεντρική είσοδο της Πρυτανείας και αφού έδιωξε εργαζόμενους και καθηγητές προχώρησαν σε κατάληψη του κτηρίου. Αίτημα τους η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ” και η απελευθέρωση της μητέρας των φυλακών Τσάκαλου.

Στην κεντρική είσοδο της διοίκησης του Πανεπιστημίου κρέμασαν και πανό στο οποίο αναγραφόταν «Κοινωνική ταξική αντεπίθεση ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο».