Daily Mail: Αυτός είναι ο άνθρωπος που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν (εικόνες)

 

Αναρτήθηκε: 6 Νοεμβρίου, 2014 στις 9:55

Τρία χρόνια από τη στιγμή που εξάλειψε τον Νο 1 εχθρό των ΗΠΑ, το όνομά του αποκαλύφθηκε. Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν είναι ο Ρομπ Ο’Νιλ. 

Τις τελευταίες ημέρες επικρατεί φρενίτιδα στις ΗΠΑ με την επικείμενη αποκάλυψη της ταυτότητας του αξιωματικού της Navy SEAL, καθώς το Fox News είχε προαναγγείλει ότι θα μεταδώσει συνέντευξή του στα τέλη του μήνα. Ομως, η Daily Mail… πρόλαβε το αμερικανικό δίκτυο και έδωσε την Τετάρτη στη δημοσιότητα το όνομά του. 

Ο Ρομπ Ο’Νιλ είναι ένας ιδιαίτερα επιτυχημένος αξιωματικός, που αποστρατεύθηκε έπειτα από υπηρεσία 16 ετών. Ο πατέρας του, Τομ Ο’Νιλ, μιλώντας στην Daily Mail τόνισε ότι «Ο κόσμος μας ρωτά αν φοβόμαστε ότι το Ισλαμικό Κράτος θα μας επιτεθεί επειδή ο Ρομπ βγαίνει στη δημοσιότητα. Εγώ απαντάω ότι θα ζωγραφίσω έναν μεγάλο στόχο στην πόρτα του σπιτιού μας και θα πω »ελάτε»». 

Ο 38χρονος Ο’Νιλ είναι πρώην μέλος της «ομάδας των 6», που έχει εμπνεύσει και κινηματογραφικά σενάρια, καθώς εμφανίζεται στις ταινίες «Zero Dark Thirty», «Captain Phillips» και «Lone Survivor». 

Μία σπάνια φωτογραφία του Ο’Νιλ εν δράσει, στη Λιβερία, όπου μετείχε στην αποστολή για τη σταθεροποίηση στη χώρα 
c625765ecde952471540832592c67837 Daily Mail: Αυτός είναι ο άνθρωπος που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν (εικόνες)

Ο 38χρονος σήμερα, από τη Μοντάνα, κατετάγη όταν τον απέρριψε η αγαπημένη του 
3559e9bf4ef342e7c48fb28a31fd1238 Daily Mail: Αυτός είναι ο άνθρωπος που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν (εικόνες)

Πλέον έχει αλλάξει ρόλο, καθώς γυρίζει τη χώρα δίνοντας ομιλίες 
c61b4b1d4b0df2fc9483a970a82e1a5e Daily Mail: Αυτός είναι ο άνθρωπος που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν (εικόνες)


Ο πρώην αξιωματικός, ένας από τους πιο επιτυχημένους στο σώμα που θεωρείται η κορυφή των ενόπλων δυνάμεων στις ΗΠΑ, πλέον αντιμετωπίζει μία διαφορετική συμπεριφορά από τους πρώην συναδέλφους του, καθώς αποκαλύπτει μερικά από τα πιο καλά φυλασσόμενα μυστικά. 

Ο Ο’Νιλ, ήταν εκείνος που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν, πυροβολώντας τον τρεις φορές στο μέτωπο, κατά την επιχείρηση της SEAL στο Πακιστάν, στις 2 Μαΐου του 2011. Πήρε απόφαση να μιλήσει δημόσια εν μέρει επειδή έχασε κάποια από τα στρατιωτικά προνόμιά του, όταν αποφάσισε να εγκαταλείψει το σώμα μετά από 16 χρόνια, αντί να ολοκληρώσει την 20ετή υπηρεσία του. 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπουτ, στη Μοντάνα, όπου ζει ακόμη ο πατέρας του. Το σπίτι του είναι γεμάτο ταριχευμένα ζώα, ανάμεσά τους μία αρκούδα, ένας τάρανδος και αρκετά ελάφια, που είχαν σκοτώσει οι δυο τους. 

Αποφάσισε να καταταγεί όταν ο εφηβικός του έρωτας δεν είχε καλή κατάληξη. Στα 19 του λοιπόν, στράφηκε στο στρατό για να ξεχάσει την πρώην αγαπημένη του. Τουλάχιστον αυτό λέει ο ίδιος. Ο πατέρας του όμως παρουσίασε στην Daily Mail μία διαφορετική εκδοχή. «Είχαμε πάει για κυνήγι και ένας φίλος μας ζήτησε να πάρουμε μαζί μας έναν τύπο που ήταν αξιωματικός της Νavy SEAL. Περιμέναμε κάποιον πανύψηλη, που θα μπορούσε να σηκώσει το σπίτι με τα χέρια του, αλλά είδαμε αυτόν τον… κανονικό άνθρωπο. Ο Ρομπ τότε είπε ότι αν αυτός ήταν αξιωματικός στη SEAL, τότε το ίδιο μπορούσε να κάνει και ο ίδιος». 

Κατά τη διάρκεια της θητείας του εκτέλεσε πάνω από δέκα αποστολές σε τέσσερις διαφορετικές εμπόλεμες ζώνες, ανάμεσά τους το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Τιμήθηκε 52 φορές, μεταξύ των οποίων και τα δύο Αργυρά Αστέρια που έλαβε, που αποτελεί την τρίτη υψηλότερη τιμή που αποδίδεται στο στρατό των ΗΠΑ για εξαιρετική γενναιότητα απέναντι στον εχθρό της χώρας. 

Η εκδοχή του Χόλιγουντ. Το «Zero Dark Thirty» περιγράφει την προσπάθεια να βρεθεί ο Μπιν Λάντεν και την εισβολή στο κρησφύγετο του στο Πακιστάν. 
9495f4a62c68c60b70ea36543a1cbcf9 Daily Mail: Αυτός είναι ο άνθρωπος που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν (εικόνες)

Στο «Lone Survivor», η ομάδα του Ο’Νιλ, η SEAL, επίσης εμφανίζεται, στην ταινία για τον μοναδικό που επέστρεψε από αποστολή εναντίον στόχου των Ταλιμπάν, στο Αφγανιστάν.  
17a2c6cd09aad2f13ede379afc7059c8 Daily Mail: Αυτός είναι ο άνθρωπος που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν (εικόνες)

Ο Ο’Νιλ ήταν ο πρώτος που έφτασε στο Maersk Alabama, που οδήγησε στη διάσωση του Ρίτσαρντ Φίλιπς από Σομαλούς πειρατές, τον οποίο έπαιξε στην ομώνυμη ταινία ο Τομ Χανκς. 
72590563431b7a7d472e7c3106c45c9b Daily Mail: Αυτός είναι ο άνθρωπος που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν (εικόνες)

Υλικό από την πραγματική διάσωση από τους πειρατές 
51c2f0f0d250a8e10a98d36d3efed3d4 Daily Mail: Αυτός είναι ο άνθρωπος που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν (εικόνες)

Ο Ο’Νιλ ήταν ο πρώτος που εισέβαλε στο Maersk Alabama, το πλοίο που είχαν καταλάβει Σομαλοί πειρατές, ιστορία που έγινε οσκαρική ταινία. Επίσης, βοήθησε στη διάσωση του Μάρκους Λούτρελ, του ανθρώπου που έζησε για να διηγηθεί την αποτυχημένη αποστολή ενάντια σε ηγέτη των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, το οποίο μεταφέρθηκε επίσης στον κινηματογράφο με το «Lone Survivor». 

b10eb31412316798951a1f997669f922 Daily Mail: Αυτός είναι ο άνθρωπος που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν (εικόνες)

«Ακόμη διατηρούν σχέσεις με τον Μάρκους», λέει ο πατέρας του Ο’Νιλ. Ο ίδιος θα μιλήσει στα τέλη του Νοέμβρη, όταν θα προβληθεί το πρώτο μέρος από τη συνέντευξη που έχει δώσει στο Fox News. Κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις και ανάμεσα στο σώμα που ανήκε, με τον επικεφαλής των SEAL να προειδοποιεί ότι ο όρκος της σιωπής είναι το σημαντικότερο αξίωμα για το σώμα, ενώ ο Ο’Νιλ κινδυνεύει και με ποινικές κυρώσεις.  

Ο Μπιν Λάντεν στο κρησφύγετό του
f234507711a2bbbebe0ab0ae56ffc17c Daily Mail: Αυτός είναι ο άνθρωπος που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν (εικόνες)

4e5f2949cfacd4170a78950abc220271 Daily Mail: Αυτός είναι ο άνθρωπος που σκότωσε τον Μπιν Λάντεν (εικόνες)






Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Tο newsrebel.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

comments powered by Disqus