ΕΚΤΑΚΤΟ: Η γαλλική αστυνομία ταυτοποίησε τους δράστες του μακελειού στο Παρίσι

Ταυτοποιήθηκαν από τη γαλλική Αστυνομία οι δράστες τις πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, όπως μεταδίδουν γαλλικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, πρόκειται για δυο αδέλφια από την περιοχή του Παρισιού και έναν άλλον άνδρα από την περιοχή της Ρεμς.

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η γαλλική Αστυνομία. Έως τώρα έχει εντοπιστεί το πρώτο όχημα διαφυγής των δραστών, το οποίο εγκατέλειψαν και επέταξαν ένα δεύτερο όχημα.

Κατά το μακελειό έπεσαν νεκροί 12 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων βρίσκονται τέσσερις από τους μεγαλύτερους σκιτσογράφους της Γαλλίας και βασικά στελέχη του περιοδικού, οι Charb, Cabu, Tignous και Georges Wolinski. Έντεκα είναι οι τραυματίες, τέσσερις εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Οι συμμετέχοντες στην επίθεση ήταν τρεις, δυο ένοπλοι – που έφεραν τυφέκια «καλάσνικοφ» και εκτοξευτήρα ρουκετών – και ένας οδηγός διαφυγής. Όλα τα στοιχεία από τη σφαγή καταδεικνύουν πως οι ένοπλοι ήταν εκπαιδευμένοι και ενήργησαν με εντυπωσιακή ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα.