Καταρρέει η Malaysia Airlines -Βροχή οι ακυρώσεις των εισιτηρίων

 

Αναρτήθηκε: 21 Ιουλίου, 2014 στις 11:55

Δυσοίωνο διαγράφεται το μέλλον των μαλαισιανών αερογραμμών μετά τη νέα αεροπορική τραγωδία με αεροσκάφος της εταιρείας αφού η μετοχή της έχει κατρακυλίσει ενώ αισθητή μείωση έχουν καταγράψει και οι κρατήσεις θέσεων.

Η συντριβή του αεροσκάφους της πτήσης ΜΗ17, η οποία αναχώρησε από το “Αμστερνταμ για την Κουάλα Λουμπούρ, με 298 επιβαίνοντες, την Πέμπτη, είναι η δεύτερη μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες.
Στις 8 Μαρτίου, επίσης ένα Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines, με 239 επιβαίνοντες, εξαφανίστηκε ενώ ταξίδευε από την Κουάλα Λουμπούρ προς το Πεκίνο. Κανένα συντρίμμι του αεροσκάφους δεν βρέθηκε παρά τις εκτεταμένες έρευνες. Ωστόσο οι εμπειρογνώμονες που βασίζονται σε δεδομένα από δορυφόρους, θεωρούν ότι το αεροπλάνο συνετρίβη στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

«Ακόμη κι αν πρόκειται για απλή σύμπτωση, ποτέ στο παρελθόν δεν έχει συμβεί ένας αερομεταφορέας να πρωταγωνιστεί σε δύο τόσο μεγάλες αεροπορικές τραγωδίες σε διάστημα μόλις λίγων μηνών», δήλωσε στο BBC ο Μπέρναρντ Γκραμπόβσκι, επικεφαλής της DVB Bank, η οποία ειδικεύεται στην οικονομία των διεθνών μεταφορών. «Η στήριξη από την κυβέρνηση πρέπει να είναι πιο σαφής και ίσως πιο μαζική», προσθέτει ο αναλυτής.
Η εταιρία είχε δηλώσει τον Μάιο ότι η εξαφάνιση του MH370 είχε «δραματικές συνέπειες» στα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Πολλές ακυρώσεις επιβάρυναν περαιτέρω τις ζημίες του εθνικού αερομεταφορέα, που είναι ελλειμματικός εδώ και χρόνια.
Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2014, οι ζημίες ανήλθαν σε 443 εκατομμύρια ρίνγκιτ (137 εκατομμύρια δολάρια), πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο στο «κόκκινο». Οι συνολικές ζημίες των τελευταίων τριών ετών ανέρχονται σε 1,3 δισεκατομμύριο δολάρια ενώ η μετοχή της τους τελευταίους μήνες έχει σημειώσει πτώση άνω του 40%.
Μετά τη νέα αεροπορική τραγωδία η Malaysia Airlines ανακοίνωσε ότι θα επιστρέψει τα χρήματα στους πελάτες της που επιθυμούν να ακυρώσουν εισιτήριά τους, μετά τη συντριβή της πτήσης MH17.
«Οι επιβάτες μπορούν να ανταλλάξουν ή να ακυρώσουν, μέχρι την Πέμπτη, εισιτήρια για τα οποία είχαν κάνει κράτηση έως την 31η Δεκεμβρίου», ανακοίνωσε ο εθνικός αερομεταφορέας της Μαλαισίας.
«Υπό το φως της υπόθεσης της πτήσης MH17, η Malaysia Airlines θα επιστρέψει ακέραιο το ποσό στους επιβάτες που επιθυμούν να αλλάξουν προορισμό. Οι επιβάτες που επιθυμούν να αναβάλουν ή να ακυρώσουν το εισιτήριο τους, θα λάβουν πίσω τα χρήματά τους. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και όσοι έχουν αγοράσει εισιτήρια για τα οποία δεν γίνεται επιστροφή χρημάτων».

Πηγή: iefimerida.grΕδώ σχολιάζεις εσύ!