Συρία: 72 νεκροί σε μάχες γύρω από νοσοκομείο

Τουλάχιστον 72 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχες που σημειώθηκαν γύρω από νοσοκομείο της πόλης Τζισρ αλ Σούγουρ στη βορειοδυτική Συρία, όπου έχουν οχυρωθεί 250 στρατιώτες και πολίτες, οι οποίοι πολιορκούνται από αντάρτες και μαχητές της Αλ Κάιντα.

32 στρατιώτες του τακτικού συριακού στρατού είναι νεκροί και άλλοι 40 αντάρτες και τζιχαντιστές, σύμφωνα με τον απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου.

Η κατάσταση ήταν «ήρεμη» σήμερα το πρωί, δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελ Ραχμάν.

Η πολιορκία του νοσοκομείου άρχισε στις 25 Απριλίου, ημέρα κατάληψης της πόλης αυτής στην επαρχία Ινλίμπ από τους αντικαθεστωτικούς μαχητές.

Ο συριακός στρατός πραγματοποίησε επιχείρηση αντεπίθεσης την Τετάρτη και μια μονάδα προσέγγισε χθες σε απόσταση σχεδόν 2 χιλιομέτρων από το νοσοκομείο, όταν οι αντάρτες και οι τζιχαντιστές έκαναν έφοδο πραγματοποιώντας επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, η οποία αποδόθηκε στο Μέτωπο Αλ Νόσρα, το συριακό σκέλος της Αλ Κάιντα.

Σχεδόν 250 άνθρωποι, από τους οποίους τουλάχιστον 150 καλά εξοπλισμένοι στρατιώτες και μέλη των οικογενειών τους, έχουν οχυρωθεί μέσα στο νοσοκομείο.