Τουλάχιστον 100 νεκρούς άφησε πίσω του ο τυφώνας Ραμασούν

 

Αναρτήθηκε: 21 Ιουλίου, 2014 στις 10:35

Ο αριθμός των νεκρών που άφησε πίσω του ο τυφώνας Ραμασούν, ο πρώτος της εποχής των τυφώνων στις Φιλιππίνες ανέρχεται σε εκατό, ενώ μια νέα καταιγίδα, η Μάτμο, με ανέμους που ξεπερνούν τα 150 χλμ την ώρα

και με καταρρακτώδεις βροχές, σαρώνει τις ήδη πληγείσες από τον τυφώνα περιοχές, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Ο αριθμός των νεκρών από τον τυφώνα Ραμασούν που έπληξε τις ανατολικές ακτές των Φιλιππίνων, τη νύχτα της 15ης προς 16η Ιουλίου ανέρχεται σε 94, ενώ έξι είναι οι αγνοούμενοι. Τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους από πτώσεις δέντρων, στύλων ηλεκτρικού ρεύματος, καταρρεύσεις σπιτιών, ενώ η πλειοψηφία των προσώπων που φέρονται ως αγνοούμενοι είχε πάει στη θάλασσα», παρά την ανακοίνωση για την έλευση του τυφώνα, δήλωσε η Μίνα Μαρασινιάν, εκπρόσωπος της κυβερνητικής υπηρεσίας διαχείρισης των καταστροφών.

Σύμφωνα με τη Manila Electric Co, τη μεγαλύτερη επιχείρηση ηλεκτρισμού της χώρας, διακοπές της ηλεκτροδότησης εξακολουθούσαν να καταγράφονται το Σαββατοκύριακο σε περισσότερα από 400.000 νοικοκυριά στη περιφέρεια της Μανίλας, η οποία επίσης επλήγη από τον τυφώνα.

Ο Ραμασούν συνέχισε την πορεία του περνώντας από τη Νότια Σινική Θάλασσα για να πλήξει σήμερα με μεγάλη δριμύτητα 15 επαρχίες της νότιας Κίνας, προκαλώντας τον θάνατο 16 ανθρώπων, ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές.

Είναι ο ισχυρότερος τυφώνας που μαστίζει τη νότια Κίνα τα τελευταία 41 χρόνια. Τουλάχιστον 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους προληπτικά και περισσότεροι από 3,3 εκατομμύρια έχουν πληγεί από το πέρασμά του, ανακοίνωσε το υπουργείο Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ο Ραμασούν έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές στην ηλεκτροδότηση, στις τηλεπικοινωνίες και σε άλλες υποδομές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΕδώ σχολιάζεις εσύ!