Βατικανό: Δεν έκαναν δεκτό Γάλλο Πρέσβη γιατί είναι ομοφυλόφιλος

H Πόλη του Βατικανού καθυστερεί την αποδοχή του νέου πρέσβη της Γαλλίας, και αυτό μπορεί να οφείλεται στο είναι ένας ανοιχτά ομοφυλόφιλος άνδρας.

Η τοποθέτηση του Στεφανινί, ο οποίος ήταν από το 2010 επικεφαλής του διπλωματικού πρωτοκόλλου στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών, ανακοινώθηκε από το υπουργικό συμβούλιο τον Ιανουάριο. Οι μήνες πέρασαν, η θητεία του απερχόμενου πρέσβη έληξε την 1η Μαρτίου αλλά ο Στεφανινί έμεινε στο Παρίσι.

Η Αγία Έδρα διήλθε «περίοδο σιωπής», πράγμα που σημαίνει ότι ο διορισμός δεν έγινε αποδεκτός, υποχρεώνοντας το Παρίσι να αναζητήσει αντικαταστάτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιγκαρό», ο Γάλλος πρόεδρος είχε επιλέξει τον Στεφανινί λόγω της ειδίκευσής του σε εκκλησιαστικά και περιβαλλοντικά ζητήματα.

Όμως το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας παραμένει ταμπού για το Βατικανό, παρά τα ανοίγματα που έκανε ο Πάπας Φραγκίσκος προς τους ομοφυλοφίλους. «Αν ένα ομοφυλόφιλο άτομο αναζητεί τον Κύριο με καλή προαίρεση, ποιος είμαι εγώ για να το κρίνω;» είχε πει χαρακτηριστικά ο Φραγκίσκος τον Ιούλιο του 2013.