Νεά επαναστατικά γυαλιά της Mini (video)

Τα επαναστατικά γυαλιά της Mini προβάλλουν στον οδηγό μηνύματα, λειτουργούν σαν GPS, δείχνουν τα όρια ταχύτητας και κάνουν περιττό τον πίνακα οργάνων.

Μπορεί να μοιάζουν με τα γυαλιά, που φορούσαν οι πρώτοι πιλότοι, όμως στην πραγματικότητα είναι φουλ εξοπλισμένα με τεχνολογία αιχμής. Ο λόγος για τα επαναστατικά γυαλιά, που θα παρουσιάσει η Mini στη Μotorshow της Σαγκάης από τις 22 έως τις 29 Απριλίου. Οι καινοτόμες διόπτρες έχουν εξελιχθεί από τη BMW και την εταιρεία ηλεκτρονικών Qualcomm στο πλαίσιο του προγράμματος «Augmented Vision», δηλαδή αυξημένη ορατότητα.
Τα συγκεκριμένα γυαλιά προβάλλουν στο μπροστινό παρμπρίζ όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για τον οδηγό, από την ταχύτητα και τη λήψη νέων μηνυμάτων έως την διαδρομή μέχρι τον προορισμό του. Ετσι έχει ό,τι χρειάζεται μπροστά του και δεν είναι ανάγκη να αναζητά όλες αυτές τις πληροφορίες στον πίνακα οργάνων.
Τα γυαλιά λαμβάνουν επίσης εικόνες από κάμερες που σαρώνουν περιμετρικά το αυτοκίνητο και εξαφανίζουν τις νεκρές γωνίες, ενώ βοηθούν τον οδηγό στο παρκάρισμα με την όπισθεν. Τα τρία σύντομα βίντεο που ανεβάσαμε, δείχνουν ορισμένες από αυτές τις λειτουργίες στην πράξη.
Δεν είναι τυχαίο, που θα γίνει η παρουσίαση των καινοτόμων γυαλιών από τη Mini και όχι από τη μητρική BMW. Και αυτό, καθώς η Mini αποτελεί τη μάρκα lifestyle του γερμανικού ομίλου και ταιριάζει καλύτερα σε ένα τόσο high tech προϊόν.

Πηγή: gazzetta.gr