Κάνουν ότι μπορούν για να μην βγούνε τα ονόματά τους στα φώτα της δημοσιότητας.

Το ταμείο αλληλοβοηθείας του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τους καλλιτέχνες στις δύσκολες ώρες επιβίωσης που περνάνε.

«Κάθε τέλος του μήνα δίνουμε τρόφιμα σε σαράντα οικογένειες ηθοποιών, οι οποίες εναλλάσσονται. Οι σακούλες περιλαμβάνουν λάδι, αλεύρι, ρύζι, γάλατα, τοματοπολτό και άλλα είδη τα οποία μας προσφέρουν διάφοροι φορείς, εξομολογείται ο πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ Σπύρος Μπιμπίλας στην εφημερίδα Epsresso. Επίσης παρέχεται φαγητό σε σπίτια καλλιτεχνών που λόγω προβλημάτων υγείας δεν μπορούν να μετακινηθούν. Πρόκειται για το… περίσσευμα των μερίδων φαγητού που δίνονται στους ενοίκους του Σπιτιού του Ηθοποιού με τη φροντίδα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ενώ όπως εξηγεί στη συνέχεια ο ηθοποιός έχει χρειαστεί να στηρίξουν γνωστούς ηθοποιούς και σε προβλήματα υγείας που δεν έχουν δει όμως τα φώτα της δημοσιότητας.

«Υπάρχει ηθοποιός που πέρυσι είχε σοβαρό πρόβλημα υγείας με μόλυνση στο αίμα και επειδή ήταν ανασφάλιστη και δεν μπορούσε να πληρώσει τα 350 ευρώ της νοσηλείας της, τη βγάλαμε κρυφά από την πίσω πόρτα του νοσοκομείου. Φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε απατεωνιά για να φύγουμε. Είναι ντροπή που το λέω αλλά αυτή είναι η κατάσταση κάποιων συναδέλφων που δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και κάποιοι δεν είναι μόνο παλιοί καλλιτέχνες, αλλά και νέοι ηθοποιοί, γιατί οργιάζει η «μαύρη» εργασία. Ευτυχώς που έχουμε κάνει μία συμφωνία με τους Γιατρούς του Κόσμου και παίρνουν τα φάρμακα δωρεάν» δηλώνει ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Για την κηδεία της Νίκης Τριανταφυλλίδη έβαλαν χρήματα η Ελένη Ράντου, η Ναταλία Τσαλίκη και άλλοι ηθοποιοί, ενώ θυμάμαι πως και για την κηδεία του Σωτήρη Βάγια πρόσφερε ένα ποσό ο Χάρης Ρώμας. Υπάρχουν ηθοποιοί που αν τους ζητήσεις τη βοήθεια τους την προσφέρουν αμέσως, αλλά και άλλοι που αδιαφορούν, γιατί ίσως τους έχει χτυπήσει και εκείνους η κρίση. Πάντως η Ελένη Κούρκουλα τον περασμένο Μάρτιο, την Ημέρα του Παγκόσμιου Θεάτρου, έδωσε τις εισπράξεις του Παλλάς και των άλλων θεάτρων της σε εμάς» δηλώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΤΑΣΕΗ.