ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Τι σηματοδοτεί η επίσκεψη Κοτζιά στο Βερολίνο;

Ο Νίκος Κοτζιάς, όπως σας έχουμε ενημερώσει, θα μεταβεί εκτάκτως την Κυριακή στο Βερολίνο, ένα 24ωρο πριν από τη συνάντηση Μέρκελ-Τσίπρα.

Τι σηματοδοτεί, όμως, η επίσκεψή του στο Βερολίνο;

Η επίσκεψη του έλληνα Υπουργού Εξωτερικών που θα έχει δείπνο με τον γερμανό ομόλογό του, Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγιερ, δεν ήταν προγραμματισμένη.

Βασική αποστολή του κ. Κοτζιά, είναι να γίνουν συζητήσεις με τον ομόλογό του για το πως θα χαμηλώσουν οι τόνοι μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η παρουσία του εκεί αποτελεί ένα βήμα προς την κατεύθυνση μιας συμφωνίας.

Αυτό είναι μια ακόμη ένδειξη ότι και οι δύο πλευρές ανεξαρτήτως των πολύ υψηλών τόνων που έχουν υπάρξει, ανεξαρτήτως των διαφορών που υπάρχουν, προσανατολίζονται στο να τα βρουν και να υπάρξει μια συμφωνία για να μην βρεθεί ξαφνικά η Ελλάδα εκτός ευρώ.

Για την ιστορία να σας ενημερώσουμε ότι οι κ.κ. Κοτζιάς και Στάινμαγιερ, ήταν συμφοιτητές και μάλιστα τα σπίτια τους ήταν στον ίδιο δρόμο. Έχουν προσωπική φιλία και γνωριμία πάρα πολλά χρόνια. Ακόμη κι αυτή η παράμετρος, όπως αντιλαμβάνεστε, παίζει το ρόλο της.