ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Το κόμμα του Γιώργου …έβαλαν στο μάτι, οι υποψήφιοι του ΠΑΣΟΚ

Η διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, μετά την πρόθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου να παραιτηθεί από την ηγεσία του κόμματος, έχει ξεκινήσει. Οι υπόγειες συναντήσεις πάνε κι έρχονται και οι υποψήφιοι μετράνε τις δυνάμεις τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψήφιοι που ετοιμάζονται να διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος κάνουν επαφές με ανθρώπους του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ προκείμενου να βρουν έναν τρόπο επιστροφής των στελεχών που έφυγαν προς το Γιώργο Παπανδρέου. Έτσι κι αλλιώς στο Κίνημα βρέθηκαν άνθρωποι με ερείσματα στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ που ο όποιος υποψήφιος πρόεδρος θα επιθυμούσε να έχει δίπλα του, από την στιγμή που η εκλογή αρχηγού θα γίνει με ψηφοφορία από τη βάση.

Αυτά τα στελέχη χαρακτηρίζονται ως «οι εγκλωβισμένοι του Γιώργου» και υπάρχει το σενάριο να επιχειρηθεί συνολική προσέγγιση των στελεχών του κινήματος για να επιστρέψουν στη Χαριλάου Τρικούπη.

Όπως μας έλεγαν πάντως άνθρωποι του νυν προέδρου, ο Ευ.Βενιζέλος δεν πρόκειται να συναινέσει σε μια τέτοια εξέλιξη καθώς θεωρεί πως το κακό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές οφείλεται πρωτίστως στο κόμμα του Παπανδρέου.

Ωστόσο οι διεκδικητές της προεδρίας του κόμματος δεν μπορούν να αγνοήσουν αυτά τα πρόσωπα, εάν θέλουν αύριο να …μεγαλώσουν το κόμμα.