Φώφη Γεννηματά (πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ) : Ανασυγκροτούμε και αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ

«Αναλαμβάνω την ευθύνη της παράταξης με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών» τονίζει σε δήλωση της  η νέα πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μετά την επικράτηση της στις εσωκομματικές εκλογές από την πρώτη κιόλας Κυριακή.

Σύμφωνα με στελέχη του επιτελείου της, η κα Γεννηματά λαμβάνει ποσοστό κοντά στο 53%, αν και δεν έχει ολοκληρωθεί επισήμως η καταμέτρηση.

Ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, επικοινώνησε με τη Φώφη Γεννηματά, την οποία συνεχάρη για την εκλογική νίκη της και την ανάδειξή της ως νέας Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Επικοινώνησε, επίσης, με τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο και τους συνεχάρη για το υψηλό επίπεδο του αγώνα που έδωσαν.

Τέλος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αύριο στις 12.30 μ.μ. θα συναντηθεί με τη Φώφη Γεννηματά παρουσία του Ανδρέα Λοβέρδου και του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Τα συγχαρητήρια τους για τη νίκη της κας Γεννηματά εξέφρασαν, λίγο πριν με ανακοινώσεις τους οι δύο συνυποψήφιοι της κ.κ. Λοβέρδος και Κωνσταντινόπουλος.

Η δήλωση της Φώφης Γεννηματά μετά την εκλογή της έχει ως εξής:

«Ευχαριστώ τους χιλιάδες πολίτες που με τη συμμετοχή τους σήμερα έδωσαν καθαρή εντολή για μια νέα αρχή.

Θέλω να ζητήσω, παράλληλα, συγγνώμη από όλους όσοι ήρθαν να ψηφίσουν, αλλά αυτό δεν έγινε δυνατό.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την προσφορά του στην χώρα και την παράταξη, καθώς και τους συνυποψήφιούς μου, Ανδρέα Λοβέρδο και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Αναλαμβάνω την ευθύνη της παράταξης με απόλυτη επίγνωση των δυσκολιών.

Πιστεύω ότι μπορούμε να γίνουμε ξανά δυνατοί, ξανά υπερήφανοι, να ανανεώσουμε τους δεσμούς μας με την κοινωνία.
Ανασυγκροτούμε και αλλάζουμε το ΠΑΣΟΚ. Παίρνουμε πρωτοβουλίες για να ενώσουμε τη δημοκρατική παράταξη. Προχωρούμε με συλλογικότητα και με τις αξίες της σοσιαλδημοκρατίας για μια Ελλάδα με αλληλεγγύη, κοινωνική δικαιοσύνη και ανάπτυξη, με σταθερή την Ευρωπαϊκή Προοπτική της.

Αναλαμβάνω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, σε μια ώρα που απαιτείται ευθύνη από όλους.

Είναι, όμως, πρωτίστως η ώρα της ιστορικής ευθύνης του Πρωθυπουργού.

Λογοδοτεί στον Ελληνικό Λαό και όχι στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι η ώρα της αλήθειας, της εθνικής ομοψυχίας, και ο Πρωθυπουργός οφείλει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς επιτέλους ουσιαστικά και πραγματικά