Κάλεσμα για ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς από 58 προσωπικότητες – θετικός ο Βενιζέλος

 

Αναρτήθηκε: 14 Οκτωβρίου, 2013 στις 11:28

Κάλεσμα για τη δημιουργία ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς, με κοινή κάθοδο στις επερχόμενες ευρωεκλογές και δημοτικές εκλογές, χωρίς τη διάλυση των υπαρχόντων κομμάτων, απευθύνουν… με κείμενο – προσκλητήριο προς όλες τις δυνάμεις του χώρου 58 προσωπικότητες.

Ανάμεσα τους, βρίσκονται ο συνταγματολογος Νίκος Αλιβιζάτος, ο πρώην υπουργός Σταύρος Μπένος, ο καθηγητής Γιάννης Βούλγαρης, ο πρώην υπουργός Νίκος Μπίστης, η αρθρογράφος Ελίζα Παπαδάκη , ο καθηγητής Νίκος Μουζέλης, ο ηθοποιός Γιάννης Μπέζος, η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου και ο μουσικός Νίκος Πορτοκάλογλου.

Διευκρινίζουν ότι η πρόσκληση για συνεργασία αφορά όλες εκείνες τις συλλογικές μορφές και τους πολίτες που δεν αναγνωρίζονται ούτε στη Δεξιά, ούτε στη νεοκομμουνιστική – εθνολαϊκιστική Αριστερά.

Θετικός στην κίνηση αυτή εμφανίζεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Με συνέντευξή του στο «Έθνος», ο κ. Βενιζέλος απευθύνει πρόσκληση για τη δημιουργία της Ελληνικής Ελιάς, που θα συσπειρώσει τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο, όπως είχε γίνει στην Ιταλία προ δεκαετίας, με την εκλογή του Ρομάνο Πρόντι έναντι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

«Μιλώ για την κεντροαριστερά της ευθύνης και όχι του μικροκομματικού οπορτουνισμού», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βενιζέλος προσθέτει ότι το ΠΑΣΟΚ «διατηρεί όνομα, σύμβολο και δομή, αλλά δε θέλει να ηγηθεί κανενός», προσθέτοντας πως «η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μεγάλο βαθμό σαρξ εκ της σαρκός του ΠΑΣΟΚ και αυτό τον κόσμο θέλουμε να πείσουμε».
skai.gr







Εδώ σχολιάζεις εσύ!