Επαφές και συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Κρήτης και τον δήμαρχο Ηράκλειου είχε σήμερα η αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.

Κατά τη συνάντηση της με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, συζήτησαν θέματα υποδομών, τουριστικής ανάπτυξης και βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος.

Η αναπληρώτρια υπουργός επεσήμανε ότι οι τουριστικές υποδομές της Κρήτης θα πρέπει να ενισχυθούν, τονίζοντας ότι το νησί μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Επίσης, ανέφερε ότι με την επιστροφή της στην Αθήνα θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο, για να συζητήσει τις δυνατότητες που υπάρχουν για την επέκταση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης» στις εγκαταστάσεις της πρώην 126 Σμηναρχία Μάχης.

«Είχαμε μια εξαιρετική συνάντηση με τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες και τον εντεταλμένο σύμβουλο τουρισμού. Συζητήσαμε για τα θέματα υποδομών, αυτό που ενδιαφέρει όλη την Ελλάδα είναι η επιμήκυνση της περιόδου, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη συνεργασία των Περιφερειών και των τοπικών φορέων, ανέφερε η κα Κουντουρά.

Επίσης, είπε ότι συζήτησαν το θέμα των επενδύσεων στον τουρισμό, προσθέτοντας «Οι υποδομές στο νησί θα πρέπει να στηριχθούν, γιατί η Κρήτη έχει όλες τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει και στην επιμήκυνση της περιόδου». Ακόμη, ανέφερε ότι τέλος Σεπτεμβρίου θα συναντηθεί με όλους τους Περιφερειάρχες, «ώστε να έχουμε τις προτάσεις για τις υποδομές και τα έργα που θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ, ώστε το τουριστικό προϊόν να γίνει πιο ισχυρό, με στόχο να ξεκινήσουμε από Νοέμβριο μήνα την ενιαία εθνική στρατηγική προβολή της χώρας».

Η ίδια σημείωσε ακόμη ότι οι υποδομές είναι πολύ σημαντικές, τονίζοντας ότι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, και οι μαρίνες πρέπει να αναβαθμιστούν για να δώσουν την υψηλή ποιότητα και παροχή που οφείλουμε να έχουμε, γιατί ο τουρισμός είναι το εθνικό μας προϊόν.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, χαρακτήρισε τον τουρισμό ως τη «βαριά βιομηχανία του νησιού » και πρόσθεσε «Μόνο με τη συνεργασία, τη συνέργεια και τη συμπόρευση μπορούμε να πετυχαίνουμε τον στόχο. Η Κρήτη στηρίζεται στον τουρισμό, είναι πυλώνας ανάπτυξης, και εμείς με τη στρατηγική που υλοποιούμε συμπορεύομαι τον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον πρωτογενή τομέα και το περιβάλλον, για την περαιτέρω τουριστική ανάδειξη του νησιού».

Στη συνάντηση του Περιφερειάρχη με την Υπουργό το παρόν έδωσαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Ευριπίδης Κουκιαδάκης, Θεανώ Βρέντζου, Νίκος Καλογερής, Βιργινία Μανασάκη, Αντύπας Σηφάκης, και ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης.

Επίσης, η κα Κουντουρά ξεναγήθηκε το μεσημέρι στους χώρους του Γραφείου Ενημέρωσης και Πληροφόρησης των Επισκεπτών της πόλης του Ηρακλείου (InfoPoint) από το προσωπικό της υπηρεσίας, και στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό στη Λότζια. Κατά τη συνάντηση, ο δήμαρχος Ηρακλείου προσέφερε στην αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού το μετάλλιο Θεοτοκόπουλου που είχε εκδοθεί από τον Δήμο Ηρακλείου για το έτος Θεοτοκόπουλου.