Πυρά Καμμένου κατά Πρωθυπουργού για τις δηλώσεις Χαρδούβελη

 

Αναρτήθηκε: 22 Ιουλίου, 2014 στις 17:02

«Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών αποτελεί συνταγματική εκτροπή. Η αμφισβήτηση της εξουσίας της Δικαιοσύνης,

της αυτόνομης εξουσίας της Δικαιοσύνης, αποτελεί πράξη κατάλυσης του Συντάγματος. Οφείλει άμεσα ο πρωθυπουργός να πάρει θέση», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑνΕλ Πάνος Καμμένος, με αφορμή σχετικές δηλώσεις του Γκίκα Χαρδούβελη .

Ο Π. Καμμένος κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον πρωθυπουργό και δήλωσε ότι «περιμένουμε μέχρι σήμερα το βράδυ να υπάρξει ανακοίνωση της κυβέρνησης».

Η ερώτηση του Π. Καμμένου στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά έχει ως εξής:

«Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη μιλώντας στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ, τη Δευτέρα 21.7.2014, ο Υπουργός προέβη σε ένα πρωτοφανές πολιτικό και αντισυνταγματικό ατόπημα, αμφισβητώντας την ανεξαρτησία και το ρόλο της δικαστικής εξουσίας.

Χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στους βασικούς άξονες στους οποίους δίνει βάρος η κυβέρνηση, ανέφερε πως αναζητάτε μια «συνολική λύση» στο θέμα των δικαστικών αποφάσεων για τα ειδικά μισθολόγια, λέγοντας πως «οι πολιτικοί αποφασίζουν τη δημοσιονομική πολιτική και όχι η δικαστική εξουσία», δηλώνοντας ότι «έχει λόγο η Δικαιοσύνη για το τι είναι δίκαιο και τι είναι άδικο, αλλά δεν μπορεί να κάνει δημοσιονομική πολιτική».

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

- Οι δηλώσεις αποτελούν κατάλυση του Συντάγματος. Τι μέτρα προτίθεστε να πάρετε ανακαλώντας στην τάξη τον Υπουργό Οικονομικών προκειμένου να προασπίσετε το ρόλο της Δικαιοσύνης;».







Εδώ σχολιάζεις εσύ!