Σταύρος Θεοδωράκης: Το λόμπι της δραχμής έχει θιασώτες ανάμεσα σε κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

«Το πραγματικό δίλημμα είναι: σύγκρουση με τα συμφέροντα που θα κερδίσουν από την κρίση, σύγκρουση με το λόμπι της δραχμής ή ευρωπαϊκή πορεία», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην αποψινή συζήτηση στη Βουλή για την διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Το λόμπι της δραχμής έχει θιασώτες ανάμεσα σε κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε ο κ. Θεοδωράκης και ζήτησε γενναίες αλλαγές αντί για μια καταστροφική έξοδο από το ευρώ και μια εθνική τραγωδία.

«Θα είμαστε μαζί σας για να δώσουμε από κοινού μάχες σε ορισμένα θέματα, όπως η μεγάλη υπόθεση του χρέους που χρειάζεται αναδιάρθρωση», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ξεκαθάρισε όμως ότι το κόμμα του θα συγκρουστεί με τις ιδεοληψίες ενός τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Θεοδωράκης σχολιάζοντας την προτροπή του πρωθυπουργού να απαντήσουν τα κόμματα αν συμφωνούν με τα μέτρα για την ανθρωπιστική κρίση ή την ρύθμιση για τις 100 δόσεις, είπε ότι το Ποτάμι τα ψήφισε αλλά ζήτησε ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ώστε να μην αισθάνονται επαίτες όσοι βρίσκονται κάτω από όριο της φτώχιας. Σχολίασε επίσης ότι η ρύθμιση για τις 100 δόσεις δεν αποτελεί μεταρρύθμιση και κάλεσε την Κυβέρνηση να εξηγήσει γιατί δεν δείχνει την ίδια βιασύνη που δείχνει για την ΕΡΤ και για τις ραδιοτηλεοπτικές συχνότητές ώστε να μην υπάρχουν ανεξέλεγκτοι άρχοντες.