Tσίπρας: Οι αγώνες του λαού δεν θα πάνε χαμένοι – Τα φιλιά με Κωνσταντοπούλου (εικόνες)

Οι αγώνες του λαού δεν θα πάνε χαμένοι και ότι ο δημοκρατικός πατριωτισμός των αγωνιστών της εποχής της δικτατορίας θα γίνει οδηγός και σήμερα για να επιστρέψει στον τόπο μας η κυριαρχία που χάσαμε εξαιτίας της μεγάλης οικονομικής κρίσης, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας έδωσε το παρών στην εκδήλωση Μνήμης για τα 41 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών – ΣΦΕΑ, στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ ΕΣΑ).

Σε δήλωσή του μετά την εκδήλωση ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «41 χρόνια μετά την κατάρρευση της ξενοκίνητης δικτατορίας των συνταγματαρχών σήμερα τιμούμε τους αγωνιστές που φυλακίστηκαν, αγωνίστηκαν, θυσιάστηκαν, προκειμένου να επιστρέψει η δημοκρατία στην πατρίδα μας».

Υπογράμμισε ότι «αυτός ο δημοκρατικός πατριωτισμός της εποχής εκείνης είναι και σήμερα οδηγός στους αγώνες του λαού μας για να επιστρέψει στον τόπο μας η κυριαρχία και η ανεξαρτησία που χάσαμε εξαιτίας αυτής της μεγάλης οικονομικής κρίσης και να μπορέσουμε να ξαναπατήσουμε στα πόδια μας όρθιοι, να ατενίζουμε ένα μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία».

«Οι αγώνες», τόνισε ο κ. Τσίπρας, «δεν θα πάνε χαμένοι, είναι βέβαιο ότι ο ελληνικός λαός έχει αποθέματα πίστης και αυτοπεποίθησης για να καταφέρει να αντιμετωπίσει και τις μεγαλύτερες δυσκολίες».

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός απέτισε φόρο τιμής καταθέτοντας στεφάνι. Εν συνεχεία και προτού ξεκινήσει η εκδήλωση χαιρετήθηκε και συνομίλησε με παρευρισκόμενους, μεταξύ των οποίων και τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ Νίκο Κωνσταντόπουλο και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Θερμό τετ- α- τετ είχαν για δεύτερη φορά μέσα στη μέρα ο πρωθυπουργός και η Πρόεδρος της Βουλής.