H Lady Gaga φτάνει επιτέλους στην Αθήνα!

Φτάνει το απόγευμα στο Ελ.Βενιζέλος – Τα εξωφρενικά κοστούμια, η σκηνή των 50 μέτρων, η κρουαζιέρα στα νησιά και οι πόζες στην Ακρόπολη.

Μετά από τέσσερα χρόνια, η Στέφανι Τζόαν Αντζελίνα Τζερμανότα, γνωστή και ως Lady Gaga, επιστρέφει στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά όχι μόνο για να κοιμηθεί πολύ, να κάνει σεξ και να καπνίσει χόρτο, όπως ανενδοίαστα δήλωσε ότι έκανε στη χώρα μας σ’ ένα κατάμεστο από Φινλανδούς στάδιο, που χειροκροτούσαν ενθουσιασμένοι για τα κατορθώματά της στην Ελλάδα. Η Lady Gaga μαζί με τα εξωφρενικά κοστούμια της θα τραγουδήσει ενώπιον του ελληνικού κοινού σε μια συναυλία-υπερπαραγωγή, ενώ θα παρατείνει την παραμονή της στη χώρα μας για να κάνει τουρ στα νησιά και να ποζάρει δίπλα στις Καρυάτιδες. 

Η Gaga φτάνει σήμερα το απόγευμα στις 18:45 στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για το φαντασμαγορικό της σόου.



«Γεια σου, Ελλάδα! Ανυπομονώ να έρθω να σας συναντήσω στην Αθήνα! Σας περιμένω στη συναυλία μου «Lady Gaga’s artRAVE: the ARTPOP ball» που θα γίνει στο ΟΑΚΑ στις 19 Σεπτεμβρίου», μας δηλώνει από την Αυστραλία για την πολυαναμενόμενη συναυλία της. «Θα φτάσει με το ιδιωτικό της τζετ μαζί με άλλα 150 άτομα που είναι οι συντελεστές της περιοδείας και τη συνοδεύουν στις 68 χώρες που θα επισκεφτεί συνολικά. Δεν ξέρουμε ακόμα πού θα μείνει γιατί το ξενοδοχείο της ζήτησε να το κλείσει η ίδια και όχι εμείς», εξηγούν από τη Lavris, την εταιρεία παραγωγής που τη φέρνει στην Ελλάδα.



Μπορεί η Gaga αυτή τη στιγμή να είναι στην Αυστραλία και να κάνει στάσεις στο Ντουμπάι, στο Τελ Αβίβ και την Κωνσταντινούπολη προτού φτάσει στην Αθήνα, όσο απασχολημένη κι αν είναι όμως δεν αφήνει τίποτα να γίνεται ανεξέλεγκτα στην περιοδεία της. Θέλει να είναι ενημερωμένη και να ελέγχει τα πάντα. «Πρέπει κάθε εβδομάδα να στέλνουμε όλη την αποδελτίωση, ό,τι μπορεί να κυκλοφορεί και να δημοσιεύεται στον ελληνικό Τύπο για εκείνη. Τα πάντα. Ολα μεταφρασμένα. Δεν μπορούμε να στείλουμε δελτίο Τύπου χωρίς να είμαστε ακριβείς στις εκφράσεις μας και να μην αναφέρουμε τον τίτλο της περιοδείας. Οι άνθρωποι έχουν πολύ συγκεκριμένες προδιαγραφές. Δεν μπορούμε καν να πούμε “Lady Gaga”, το όνομά της πρέπει να συνοδεύεται απ’ όλο τον τίτλο της περιοδείας: «Lady Gaga’s artRAVE: the ARTPOP ball», 19 Σεπτεμβρίου, ΟΑΚΑ. Ούτε μπορούμε εμείς να μιλάμε γενικά για εκείνη, μόνο ό,τι μας επιτρέπουν να πούμε οι ίδιοι», μας εξηγεί η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Lavris. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που μέχρι σήμερα η Lady Gaga έχει πουλήσει 25.000.000 άλμπουμ και πάνω από 90.000.000 singles παγκοσμίως, με την αξία της να υπολογίζεται στα 220 εκατ. δολάρια. Ούτε το γεγονός ότι μόνο το 2012 έβγαλε πάνω από 80 εκατ. δολάρια, ενώ το 2014 με την εν λόγω περιοδεία, που θα γίνει σε 68 διαφορετικές χώρες, αναμένεται να κερδίσει πολύ περισσότερα. Ούτως ή άλλως, τίποτα δεν είναι τυχαίο σε ό,τι αφορά τη Lady Gaga. 





Οσα θα δούμε στη συναυλία της στην Αθήνα

Βασικά, κοστούμια. Πολλά, πολύχρωμα, υπερβολικά, art, pop κοστούμια, τα οποία θα συνοδεύουν αντίστοιχες εξωφρενικές περούκες. Η Lady Gaga θα κάνει συνολικά 14 διαφορετικές εμφανίσεις: «Χρειαζόμαστε φαντασία για να επιβιώσουμε γιατί η πραγματικότητα είναι πολύ δύσκολη», δηλώνει η ίδια για τα εξωπραγματικά της κοστούμια. Το σόου θα είναι εντυπωσιακό και πολύπλοκο, με διαφορετικούς φωτισμούς και σκηνικά εφέ. Θα μοιάζει με ένα λαμπερό πρωτόγνωρο ποπ πάρτυ. 
Η ίδια σε κάθε εμφάνισή της στη σκηνή θα συνοδεύεται από 14 χορευτές και 5 μουσικούς, ενώ απαιτήθηκαν άλλα 1.500 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό και 21.346 ώρες εργασίας από τεχνικούς, στυλίστες, μηχανικούς, μουσικούς και χορογράφους για να δημιουργηθεί το τελικό αποτέλεσμα που θα δείτε στο ΟΑΚΑ. Οσο για την περίφημη σκηνή για την οποία έγινε ολόκληρο θέμα στην Ελλάδα, από τη Lavris εξηγούν: «Η σκηνή που περιμέναμε είχε κάποιους διαδρόμους, μερικοί από τους οποίους ήταν διάφανοι για να μπορεί το κοινό να τη βλέπει από κάτω και προεκτείνονταν μέχρι την αρένα για να βρίσκεται πιο κοντά στον κόσμο. Τελικά πριν από λίγο καιρό αποφάσισαν να μην τοποθετούν αυτή τη σκηνή με τους διαδρόμους στα ανοιχτά στάδια. Εμείς δεν θα τη δούμε, το ίδιο και η Κωνσταντινούπολη και το Τελ Αβίβ, όπου είναι η στάση της περιοδείας της πριν από εμάς, αφού πρόκειται για ανοιχτά στάδια και στις τρεις πόλεις. Σε εμάς η σκηνή που θα έρθει ονομάζεται “Fat Lady” (Χοντρή Κυρία) και είναι μία από τις μεγαλύτερες που υπάρχουν παγκοσμίως, με μήκος 50 μέτρα. Ερχεται από τη Γερμανία, τη μεταφέρουν 14 νταλίκες και στήνεται επί 6 ολόκληρες ημέρες από 30 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό. Το σόου και τα κοστούμια εννοείται ότι θα είναι ακριβώς τα ίδια με τις υπόλοιπες χώρες». 



Οι προσδοκίες από το ελληνικό κοινό

Το 2010, όταν η 24χρονη τότε Gaga είχε επισκεφτεί για πρώτη φορά τη χώρα μας για να κάνει τις περίφημες διακοπές της στη Μύκονο, στη Σαντορίνη και την Ελούντα, δεν ήταν καν σίγουρη αν θα την αναγνώριζαν οι Ελληνες. «Οταν πήγα στην Ελλάδα για διακοπές, επειδή δεν έχω τραγουδήσει ποτέ εκεί, δεν ήξερα καν αν θα με γνώριζε ο κόσμος. Ομως, τα “μικρά τέρατα” υπήρχαν κι εκεί. Οπου και να πήγαινα, για φαγητό ή για μπάνιο, με ακολουθούσαν. Σκέφτηκα τελικά ότι δεν μπορώ να τους αποφύγω, αλλά ούτε και το θέλω», δηλώνει η ίδια για τις διακοπές της στην Ελλάδα. Και όταν αναφέρεται στα «μικρά τέρατα», μιλάει σαφώς για τους Ελληνες παπαράτσι. Σε όποιο νησί και να πήγαινε τους έβλεπε μπροστά της. Περπατούσε στα σοκάκια, πήγαινε για φαγητό, για μπάνιο, έβγαινε από σκάφος, έμπαινε σε ελικόπτερο – αυτοί εκεί. 



Το μεγάλο ενδιαφέρον των ελληνικών μίντια την έκανε να συνειδητοποιήσει ότι δεν ήταν άγνωστη στους Ελληνες, κάτι που τελικά τη χαροποίησε πολύ. Γι’ αυτό λοιπόν μας δήλωσε ότι ανυπομονεί να φέρει στην Αθήνα το σόου της και να γνωρίσει από κοντά για πρώτη φορά το ελληνικό φαν κλαμπ της. Μέχρι στιγμής φαίνεται πως το ελληνικό κοινό ανταποκρίνεται θερμά. «Τα Golden Standing εισιτήρια, κόστους 105 ευρώ, για θέσεις ακριβώς δίπλα στη σκηνή μόλις εξαντλήθηκαν. Το περίεργο είναι ότι πρώτα φεύγουν τα πιο ακριβά εισιτήρια, όπως τα Golden Standing και τα VIP, κόστους 115 ευρώ, που είχαν από την αρχή τη μεγαλύτερη ζήτηση, ενώ και τα VIP κοντεύουν να εξαντληθούν. Το ΟΑΚΑ μαζί με τους όρθιους στην αρένα χωράει περίπου 100.000 άτομα. Sold out δεν νομίζουμε ότι μπορεί να γίνει ποτέ – ούτε στη Μαντόνα έγινε που είχε πουλήσει 70.000 εισιτήρια. Πάντως η πώληση πάει πάρα πολύ καλά και το ελληνικό κοινό ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της Lady Gaga», δηλώνουν από τη Lavris. Η Αμερικανίδα ποπ σταρ είναι δηλωμένη λάτρης των ελληνικών νησιών. «Πέρασα μια πολύ ωραία εβδομάδα στις διακοπές μου στην Ελλάδα. Χαλάρωσα πολύ κι έτσι μπόρεσα να γράψω και πολλή μουσική», έχει δηλώσει η ίδια, γεγονός που επιβεβαιώνεται, αφού θα αφιερώσει περισσότερο χρόνο παραμονής εδώ σε σχέση με την εμφάνισή της στις υπόλοιπες χώρες της περιοδείας. 



Η Lady Gaga εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί και άλλα νησιά τις λίγες μέρες που θα βρίσκεται στη χώρα μας. Η παραγωγή της Lavris αναφέρει: «Μας ζήτησε ένα σκάφος για δύο ημέρες, για να μπορέσει να κάνει μια μίνι κρουαζιέρα και να χαλαρώσει λίγο από την περιοδεία. Το πρόγραμμα σχετικά με τα νησιά που θα επισκεφτεί δεν έχει βγει ακόμα». Εκτός όμως από τα νησιά, η Lady Gaga φαίνεται να είναι ενημερωμένη και για την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας. Παρά το βαρύ πρόγραμμα της περιοδείας, συμπεριέλαβε περιήγηση και ιδιωτική ξενάγηση στην Ακρόπολη, ενώ ζήτησε από την παραγωγή να κανονίσει και μια φωτογράφησή της στον πιο σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της Ελλάδας. 
Οσο για το αν οι διοργανωτές θα καταφέρουν να πάρουν άδεια για να φωτογραφηθεί στην Ακρόπολη -φορώντας γύρευε τι-, εκείνοι απαντούν: «Είναι δύσκολο να πάρει κάποιος άδεια. Και η Μπιγιονσέ είχε ζητήσει να φωτογραφηθεί στην Ακρόπολη και της το αρνήθηκαν. Δεν είμαστε σίγουροι αν θα τα καταφέρουμε για τη Lady Gaga. Την ξενάγηση την κανονίσαμε όμως αφού δεν είχε την απαίτηση να μη βρίσκεται άλλος κόσμος όταν θα πάει εκεί. Θα τηρηθούν βέβαια τα ανάλογα μέτρα ασφαλείας», εξηγούν οι διοργανωτές, οι οποίοι διέψευσαν τις φήμες ότι ζήτησε να πάει και στο Ηρώδειο.