Πάνω από 25% των κατοίκων της Γλυφάδας δεν είναι αρκετά μαυρισμένοι, δείχνει έρευνα

 

Αναρτήθηκε: 22 Ιουλίου, 2014 στις 0:09

Πάνω από 1 στους 4 κατοίκους της Γλυφάδας άνω των 15 ετών δεν είναι φέτος αρκετά μαυρισμένος σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Deree που είδε το φως της δημοσιότητας σήμερα το πρωί.

Όπως αναφέρει το πόρισμα των ερευνητών, «ο μέσος τόνος μαυρίσματος στην περιοχή δε βρίσκεται καν κοντά στα επίπεδα των περασμένων ετών, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που απέχουν αρκετά από το ελάχιστο αποδεκτό όριο».

Σε επικοινωνία του με το «Κουλούρι» ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας δρ. Ιγνάτιος Χολέβας επιβεβαίωσε την αποκάλυψη, τονίζοντας πως τα επίπεδα δέρματος χωρίς αρκετή μελανίνη έχουν ξεπεράσει κάθε ιστορικό προηγούμενο. Σε ερώτηση μας σχετικά με τα αίτια του φαινομένου, ο δρ. Χολέβας αμφιταλαντεύτηκε μεταξύ της οικονομικής κρίσης και του φετινού, όχι ιδιαίτερα ζεστού καλοκαιριού.

Τα ευρήματα έχουν προκαλέσει σοκ στην τοπική κοινωνία της Γλυφάδας, όπου κανείς δεν μπορεί να πιστέψει πως είναι αλήθεια. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο δήμος σχεδιάζει έκτακτα μέτρα εντατικού μαυρίσματος για τους δημότες, μήπως και βελτιωθεί κάπως η κατάσταση μέχρι τις αρχές Αυγούστου, ενώ αναζητούνται τα απαραίτητα κονδύλια για την αγορά μηχανημάτων σολάριουμ και ελαίων μαυρίσματος.

Εκτός των πολύ χαμηλών επιπέδων μαυρίσματος, η έρευνα επιβεβαίωσε πάντως ότι η αναλογία παπουτσιών με σαγιονάρες στην περιοχή των νοτίων προαστίων παραμένει στην περιοχή κάτω του 1%, ενώ το ποσοστό αμάνικων έχει μια ελαφρά, αλλά σταθερά ανοδική πορεία.

ΠηγήΕδώ σχολιάζεις εσύ!