Αυνανισμός: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

 

Αναρτήθηκε: 16 Σεπτεμβρίου, 2014 στις 17:00

Μπορεί να μην βγει να το φωνάξει, αλλά δεν υπάρχει άντρας που να μην έχει απολαύσει – λιγότερο ή περισσότερο συχνά – μερικές στιγμές με… τον εαυτό του.

Πολλά ακούγονται γύρω από τον αυνανισμό, διάφορες θρησκείες τον θεωρούν αμαρτία, αλλά τίποτα δεν φαίνεται ικανό να τον σταματήσει. Ίσως επειδή αποτελεί μια φυσιολογική σεξουαλική ανάγκη κάθε άντρα, που ξεκινά από την εφηβεία και τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή. Γι’ αυτό και 70% των ανδρών θεωρείται ότι αυνανίζονται τακτικά και ένα 90% δηλώνουν ότι έχουν αυνανιστεί σε κάποια φάση της ζωής τους.

Εκτός από φυσιολογικός, ο αυνανισμός μπορεί να έχει θετική επίδραση στην αντρική υγεία. Απαλλάσσει τον άντρα από τη σεξουαλική ένταση και γενικότερα το στρες αλλά και του επιτρέπει να ελέγξει και να βελτιώσει τη σεξουαλική του λειτουργία. Η αυτοδιέγερση του πέους βοηθά στην αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτισης και βελτιώνει την ποιότητα της στύσης. Ο αυνανισμός βοηθά τον άντρα να κατανοήσει καλύτερα το πέος του και τη λειτουργία του και να έρθει σε επαφή με τη σεξουαλικότητά του, προσφέροντάς του αυτοπεποίθηση. Αυνανιζόμενος τακτικά, ένας άντρας έχει επίσης μικρότερες πιθανότητες να προσβληθεί από καρκίνο του προστάτη.

Παρ’ όλα αυτά, έχει μεγάλη σημασία να τηρείται ένα μέτρο. Παρότι φυσιολογικός σαν πράξη, ο υπερβολικός αυνανισμός – περισσότερο από 3-4 φορές ανά εβδομάδα – μπορεί να έχει μια σειρά από αρνητικές συνέπειες: κούραση, ανικανότητα ή στυτική δυσλειτουργία, αυξημένη σεξουαλική ένταση και στρες, αναισθητοποίηση του δέρματος του πέους. Γι’ αυτό και κάθε άντρας πρέπει να βεβαιωθεί ότι κινείται εντός των “ορίων ασφαλείας”, προσέχοντας επιπλέον να μην εθιστεί. Γιατί σε αυτή την περίπτωση θα διοχετεύεται εκεί όλη του η ενέργεια και, αφιερώνοντας υπερβολικό χρόνο στον αυνανισμό, θα κάνει στην άκρη άλλες του δραστηριότητες ή την ίδια την κοινωνική του ζωή. Γι’ αυτό… παν μέτρον άριστον!

Πηγή: sexipedia.gr






comments powered by Disqus