Δεν ξέρεις πως να χωρίσεις? Μην ανησυχείς, σου δείχνουμε εμείς τον τρόπο!

 

Αναρτήθηκε: 30 Σεπτεμβρίου, 2014 στις 11:00

Ή για την ακρίβεια αυτός είναι ο σωστός τρόπος να αγαπάς, αν θες να απαλύνεις τα αρνητικά συναισθήματα που ακολουθούν το χωρισμό.

Δεν υπάρχει ωραίος τρόπος για να περιγράψεις έναν χωρισμό. Ένας εκ των δύο -συνήθως εκείνος που τον χωρίζουν- θα καταλήξει με ραγισμένη καρδιά, ενώ τον δεύτερο θα τον κατακλύσουν οι τύψεις. Όλοι έχουμε περάσει κάποιονάσχημο χωρισμό, ενώ εξακολουθούμε να μαθαίνουμε. Μια νέα έρευνα όμως έρχεται να “εξομαλύνει” τη πικρία που αφήνει η εν λόγω κατάσταση.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα εισήγαγε την έννοια της “συμπονετικής αγάπης”, ως το συναίσθημα-κλειδί τόσο κατά τη διάρκεια της σχέσης όσο και στο τέλος της. Κοινώς, το να δείχνεις ενδιαφέρον στον άνθρωπό και να θες το καλό του ιδίως όταν ο άλλος υποφέρει. Για να το καταλάβεις σκέψου τα συναισθήματα που σου δείχνει κάποιος φίλος ή κοντινό σου πρόσωπο.

Στην έρευνα οι επιστήμονες ρώτησαν ανθρώπους που είχαν βιώσει πρόσφατα χωρισμό πόση συμπονετική αγάπη έλαβαν στη σχέση ενώ πόσο συμπονετική αγάπη ένιωσαν για το άτομο με το οποίο είχαν σχέση. Έπειτα, τους ρώτησαν πώς έληξαν τη σχέση τους προσφέροντας τέσσερις επιλογές με το “να αποφεύγω το σύντροφο μου”, “να τον εκμεταλλεύομαι”, “να χρησιμοποιήσω ένα θετικό τόνο” και “να είμαι ανοιχτός απέναντί του”.

Οι δύο τελευταίες περιπτώσεις αποδείχθηκαν ότι ήταν οι λιγότερο “βάναυσες”, ενώ τα άτομα που έχουν βιώσει συμπονετική αγάπη έχουν περισσότερες πιθανότητες να λήξουν τη σχέση έτσι ομαλά και με τον λιγότερο δυνατό ψυχικό κόστος.

Πηγή: madamefigaro.gr






comments powered by Disqus