Λίγοι πόντοι, περισσότερο σεξ?

 

Αναρτήθηκε: 18 Σεπτεμβρίου, 2014 στις 18:00

Η Επιστήμη δεν είναι καθόλου βαρετή όταν αντικείμενο μελέτης είναι το σεξ!

Μάλιστα, η ποιότητα και η συχνότητα της σεξουαλικής επαφής είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν συχνότερα τους ερευνητές, γι” αυτό και δε σταματούν να αναζητούν τους παράγοντες που επηρεάζουν τις σημαντικότατες αυτές πτυχές της ανθρώπινης σεξουαλικότητας.

Μια νέα μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Ουγγαρία αποκαλύπτει ποιο είναι το χαρακτηριστικό που «προδίδει» ποιοι άντρες κάνουν συχνότερα σεξ!

Περισσότεροι από 530 άνδρες ηλικίας 20 έως 54 ετών συμμετείχαν στην έρευνα. Όλοι οι συμμετέχοντες ήταν σεξουαλικά ενεργοί και είχαν σταθερή σχέση, ενώ δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα σεξουαλικής ή ψυχολογικής φύσεως. Ρωτήθηκαν για τη συχνότητα των σεξουαλικών επαφών που είχαν με τη σύντροφό τους και μετρήθηκαν βασικοί βιολογικοί δείκτες όπως ο Δείκτης Μάζας Σώματος, το ύψος και η διάμετρος της μέσης.

Αρκετά από τα στοιχεία που προέκυψαν ήταν αρκετά προβλέψιμα: Περισσότερο σεξ κάνουν οι άνδρες μεταξύ 25-29 ετών που ζυγίζουν λιγότερο από 80 κιλά, δεν ξεπερνούν το φυσιολογικό Δείκτη Μάζας Σώματος και δεν ξεπερνούν το φυσιολογικό όριο ως προς τη διάμετρο της μέσης τους. Επίσης, πιο σεξουαλικά ενεργοί ήταν οι άνδρες που δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας, όπως καρδιοπάθεια.

Ένα αξιοσημείωτο εύρημα ήταν όμως η συσχέτιση μεταξύ συχνότητας σεξ και… πόντων. Η μελέτη αφορούσε βέβαια στους πόντους του ύψους και όχι στο μέγεθος του πέους.

Πηγή: onmed.gr






comments powered by Disqus