Πως να ανανεώσετε τον γάμο σας με 10 απλά βήματα!

Ανέξοδα και αποτελεσματικά μυστικά για να σώσεις τη σχέση σου από τον μαρασμό της ρουτίνας -για τα περισσότερα δεν χρειάζεσαι ούτε καν μπέιμπι σίτερ!

Παντρεμένοι ή όχι, μετά από κάποια χρόνια συμβίωσης, ανάμεσα σε επαγγελματικές υποχρεώσεις, αλλαγές πάνας, επισκέψεις στα πεθερικά και τις δόσεις στην εφορία και τις τράπεζες που τρέχουν κάθε μήνα, δεν θέλει και πολύ για να ξεχάσετε τους λόγους που σας έφεραν κοντά κι ένα –όχι και τόσο- ωραίο πρωί να ξυπνήσεις δίπλα σε κάποιον με τον οποίο νιώθεις ξένη.

Αναπόφευκτη εξέλιξη κάθε μακροχρόνιου δεσμού; Κι όμως, όχι! Όλα μπορούν ν’ αλλάξουν αν δοκιμάσεις -έστω κάποια- απ’ αυτά τα κόλπα που θα θυμίσουν και στους δυο σας πώς είναι να είσαστε ερωτευμένοι ξανά και –το σπουδαιότερο- να παραμείνετε έτσι και στο μέλλον.

Βήμα 1ο: Προστάτεψε το άβατο της αγάπης σας

Το διπλό κρεβάτι, η «νυφική παστάδα» που έλεγαν οι παλιοί είναι ένα μέρος ιερό για το ζευγάρι και αφιερωμένο σε δύο χρήσεις: τον ύπνο και το σεξ. Οτιδήποτε άλλο (παιδιά, ζώα, δουλειά για το σπίτι ή φαγητά) δεν πρέπει να έχει θέση σ’ αυτόν τον χώρο. Είναι μια βασική αρχή που μπορεί να γίνει πράξη στο σπιτικό σας από σήμερα κιόλας. Κλείσε την πόρτα σε όλες τις άλλες δραστηριότητες και απόλαυσε την ηρεμία και τον ερωτισμό που θα αρχίσει να αποπνέει άμεσα η κρεβατοκάμαρα σας. Δεν είναι μόνο συμβολική αλλά και πρακτική κίνηση.

Βήμα 2ο: Άγγιξε τον

Θυμάσαι την εποχή που δεν μπορούσες να ξεκολλήσεις τα χέρια σου από πάνω του; Περίπου αυτό… Δεν χρειάζεται το άγγιγμα σου να έχει σεξουαλικό υπονοούμενο. Απλά πιάσε τον αγκαζέ ή αγκάλιασε τον από τη μέση όταν βρίσκεστε μπροστά σε κόσμο, ψάξε για το χέρι του ενώ περπατάτε στο δρόμο ή τρώτε κάπου με παρέα, άξιζε τον με το πλάι του μηρού ή με το γόνατο σου όταν κάθεστε δίπλα-δίπλα. Είναι ένα έμμεσος τρόπος για να θυμίζεις χωρίς λόγια στον άντρα σου ότι εσύ κι εκείνος έχετε κάτι ξεχωριστό, γι’ αυτό μην εκπλαγείς καθόλου όταν μετά από λίγο αρχίσει να σου ανταποδίδει.

Βήμα 3ο: Μην τσιγκουνεύεσαι τα κομπλιμέντα

Κάποτε θεωρούσες τον εαυτό σου πολύ τυχερό που ένας τόσο έξυπνος, δυνατός, πνευματώδης [… :συμπλήρωσε το κενό] άντρας σε είχε διαλέξει για γυναίκα του. Τώρα όμως φαίνεται να το θεωρείς δεδομένο, πόσο μάλλον που τον έχεις γνωρίσει από την καλή και την ανάποδη, έτσι δεν είναι; Κι όμως τίποτα δεν είναι δεδομένο σ’ αυτή τη ζωή, ούτε η ζωή η ίδια κι όλοι έχουμε ανάγκη από λίγη ενθάρρυνση για να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας. Κάνε λοιπόν πρώτη την αρχή στην σχέση σου και δώσε τα εύσημα που αξίζουν στον άντρα σου, για οτιδήποτε τον κάνει να ξεχωρίζει θετικά. Δεν χρειάζεται να περιμένεις μια ιδιαίτερη στιγμή. Ξάφνιασε τον απλά ένα βράδυ εκεί που κάθεστε μπροστά στην τηλεόραση λέγοντας του κάτι σαν «ξέρεις κάτι; Είμαι πολύ ευτυχισμένη μαζί σου» ή «χαίρομαι πολύ που έχουμε ο ένας τον άλλον».

Βήμα 4ο: Καλωσόριζε/αποχαιρέτα τον με πάθος

Κούφια η ώρα που το ακούει αλλά ποτέ δεν ξέρεις ποια θα είναι η τελευταία φορά που καλωσορίζεις ή αποχαιρετάς τον άντρα σου… Ένα φιλί και μια αγκαλιά σε κάθε περίπτωση σφραγίζουν τη σχέση ας και δίνουν τον τόνο για το υπόλοιπο της ημέρας. Παιδιά, σκυλιά, γατιά έρχονται δεύτερα: τα θεμέλια της οικογενειακής ευτυχίας σας όλων σας στηρίζονται πάνω στην αγάπη που μοιράζεσαι με τον άντρα σου. Γι’ αυτό μην ξεχνάς να τον καλοδέχεσαι και να τον αποχαιρετάς με πάθος, ακόμη κι αν έχετε τσακωθεί λίγα λεπτά πριν.

Βήμα 5ο: Μην είσαι χύμα

Εντάξει, ανθρώπινο είναι όταν συζείς με κάποιον να πετυχαίνετε ο ένας τον άλλον σε κάπως άχαρες φάσεις, όπως συμβαίνει π.χ. στην περίπτωση μιας αρρώστιας ή όταν έχεις αφήσει την πόρτα του μπάνιου ανοιχτή ενώ κάνεις αποτρίχωση στο μουστάκι σου. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα, γιατί τότε ισοπεδώνουμε και τον ρομαντισμό μεταξύ μας. Άλλο πράγμα είναι η οικειότητα κι άλλο η αδιαφορία. Αν λοιπόν το σκεφτείς λίγο και συνειδητοποιήσεις ότι δεν θα κυκλοφορούσες ποτέ μπροστά σε κάποιον που θέλεις να γοητεύσεις στην κατάσταση που κυκλοφορείς τις περισσότερες φορές μπροστά στον άντρα σου, είναι ώρα να πάρεις τα μέτρα σου: κλείσε αυτή τη ριμάδα την πόρτα του μπάνιου όταν κάνεις μποτέ και ρίξε κάτι κομψό επάνω σου, ας είναι και φόρμα. Έτσι θα έχεις κάθε δικαίωμα να ζητήσεις κι από εκείνον να κάνει το ίδιο, όταν «ξεχνάει» να ξυριστεί τα σαββατοκύριακα ας πούμε.

Βήμα 6ο: Στείλε του μήνυμα

Όπως πολύ πιθανόν να κάνατε κι οι δυο σας παλιότερα, κάθε νέο ζευγάρι σήμερα φροντίζει να ανταλλάσσει –πολλές φορές πικάντικα- μηνύματα στη διάρκεια της μέρας. Γιατί να μην αναθερμάνεις αυτή τη συνήθεια κάνοντας μια νέα αρχή στη σχέση σας απόψε κιόλας; Δεν χρειάζεται να φτάσεις στα άκρα. Απλά ρώτησε τον τι ώρα θα γυρίσει γιατί έχεις στο νου σου κάτι ιδιαίτερο για σας απόψε. Μπορεί να είναι μια ταινία που κυνηγάτε να δείτε από καιρό, το αγαπημένο του σουφλέ ή ακόμη και κάτι διαφορετικό που θα ήθελες να δοκιμάσετε στο κρεβάτι. Το τι θα είναι συγκεκριμένα δεν έχει σημασία σου. Σημασία έχει να κεντρίσεις την περιέργεια του για να έχει έναν λόγο παραπάνω να επιστρέφει νωρίτερα στην αγκαλιά σου.

Βήμα 7ο: Δοκιμάστε νέες εμπειρίες

Μπορεί να είναι ένα καινούργιο εστιατόριο, μπορεί μια καινούργια φιλική παρέα ή ένα νέο μέρος για τις οικογενειακές κυριακάτικες βόλτες σας: οι επιλογές είναι ατελείωτες, όμως ο στόχος είναι κοινός και έχει να κάνει με το να βλέπετε κάθε φορά τη σχέση σας κάτω από ένα νέο φως, κάτι που ξυπνάει συνολικά τις αισθήσεις μας και λειτουργεί στιγμιαία σαν αφροδισιακό. Είτε πρόκειται λοιπόν κάποιο ταξίδι σε μια μακρινή χώρα, είτε για μια νέα ταινία στον κινηματογράφο, φρόντισε να βάζεις συχνά στο πρόγραμμα σας μια διαφορετική δραστηριότητα που θα προσθέσει το απαραίτητο αλατοπίπερο στην αγαπημένη σας ρουτίνα.

Βήμα 8ο: Ξεκουνηθείτε!

Ως γνωστόν η φυσική άσκηση αυξάνει τις ενδορφίνες κι οι ενδορφίνες αυξάνουν το αίσθημα της ευφορίας και τις ικανοποίησης. Συνεπώς, όταν ασκείστε παρέα συντονίζετε τα θετικά σας αισθήματα κι αυτό σας κάνει να νιώθετε ανανεωμένοι και ευτυχισμένοι μαζί, ταυτοχρόνως. Φρόντισε λοιπόν, μια-δυο φορές την εβδομάδα να υιοθετήσετε κάποια κοινή, μη ανταγωνιστική άσκηση με τον άντρα σου, όπως είναι ένας περίπατος στη φύση (με τα παιδιά ή χωρίς), η φροντίδα των φυτών σας ή ακόμα και η βόλτα του σκύλου στο πάρκο της γειτονιάς. Οποιαδήποτε κινητική δραστηριότητα είναι καλή –και αυξάνει και τη λίμπιντο παρεμπιπτόντως.

Βήμα 9ο: Κανόνισε ραντεβού (μαζί του εννοείται)

Μια φορά την εβδομάδα ή έστω μία κάθε δεκαπέντε μέρες, άσε τα παιδιά –αν έχετε- στους γονείς σας ή σε μια φίλη και κανόνισε να βγείτε ραντεβουδάκι οι δυο σας. Όχι με φίλους, όχι γιατί πρέπει. Απλά εσύ κι εκείνος, τετ-α-τετ, έστω και για ένα ποτό ή ρομαντζάδα καθισμένοι δίπλα-δίπλα σε ένα παγκάκι, ή μέσα στο αυτοκίνητο κάπου ψηλά με θέα την πόλη όπως τον καιρό που πρωτογνωριστήκατε.
Φροντίστε να ετοιμαστείτε ο καθένας χωριστά, ή να συναντηθείτε αμέσως μετά τη δουλειά, όπως θα κάνατε αν βγαίνατε ραντεβού με ένα καινούργιο πρόσωπο και ακριβώς όπως θα κάνατε αν βγαίνατε ραντεβού με ένα καινούργιο πρόσωπο, αποκλείστε από τη συζήτηση οποιοδήποτε θέμα μπορεί να προκαλέσει ένταση μεταξύ σας: αυτή δεν είναι η στιγμή για να λύσετε τα όποια προβλήματα. Αυτή είναι η στιγμή για να ξαναβρεθείτε ο ένας απέναντι στον άλλον σαν άντρας με γυναίκα, ως ερωτικά πλάσματα κι όχι σαν συνεργάτες στην ίδια επιχείρηση. Κάπως έτσι δεν ξεκίνησαν όλα μεταξύ σας;

Βήμα 10ο: Κάνε του έκπληξη

Όταν ξέρεις πως πλησιάζει η μέρα για έναν σημαντικό αγώνα της ομάδας του, ή τη συναυλία ενός αγαπημένου του καλλιτέχνη κλείσε εισιτήρια και πες του να μην κανονίσει τίποτα για εκείνη την ημέρα, χωρίς να του πεις τον λόγο. Αν έχεις όρεξη να πάτε μαζί, βάλε τον στο αυτοκίνητο και οδήγησε τον στον χώρο της εκδήλωσης, ενώ το παίζεις σφίγγα μέχρι τότε. Εναλλακτικά, αν δεν βρίσκεις κάποιον να σου κρατήσει τα παιδιά ή βαριέσαι να συμμετέχεις, όρκισε τον κολλητό του ότι θα το κρατήσει μυστικό μέχρι εκείνη τη μέρα και δώσε σ’ εκείνον τα εισιτήρια. Ακόμη κι αν δεν είσαστε μαζί ο άντρας θα χαμογελάει από χαρά που σκέφτηκες να τον ευχαριστήσεις μ’ αυτόν τον ανιδιοτελή τρόπο.