Από την 12η αγωνιστική συνεχίζει η Super League

Την ημερομηνία διεξαγωγής της 11ης αγωνιστικής τους πρωταθλήματος ανακοίνωσε η Super League στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρει αυτή η αγωνιστική θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο Σαββατοκύριακο του νέου έτους, δηλαδή, στις 10 και 11 Ιανουαρίου 2015. Φυσικά πρόκειται για μια απόφαση με την οποία η Σούπερ Λίγκα επισημαίνει ότι θα ισχύει ό,τι και την φορά που είχε αναβληθεί η έκτη (6η) αγωνιστική του πρωταθλήματος. Δηλαδή, ότι αυτή μεταφέρθηκε σε άλλη ημερομηνία και το πρόγραμμα συνεχίστηκε κανονικά όπως αυτό είχε οριστεί.

Παράλληλα, ανακοινώθηκαν: «3/ Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League με ψήφους 17-1 (μειοψήφισε η ΠΑΕ ΟΦΗ) αποφάσισε όπως τάξει προθεσμία μέχρι τις 8 Ιανουαρίου 2015 στις ΠΑΕ ΟΦΗ και ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ να παραιτηθούν από κάθε προσωρινή διαταγή εις βάρος της Super League. Σε περίπτωση που αυτό δε συμβεί μέχρι τη συγκεκριμένη ημερομηνία, τότε δυνάμει της σημερινής απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου κατ’ εφαρμογή του άρθρου 35 του ΚΑΠ δε θα οριστούν οι αγώνες των εν λόγω δύο ομάδων κατά την αγωνιστική που θα λάβει χώρα από 10 έως 12 Ιανουαρίου 2015 και για κάθε επόμενη αγωνιστική, όσο οι εν λόγω δύο ΠΑΕ δεν αποσύρουν τις οικείες προσωρινές διαταγές.

4/ Αποφασίστηκε ομόφωνα, όπως η Super League εισηγηθεί στην ΕΠΟ να ισχύσει το σύστημα ποινών επί μη αδειοδότησης που ισχύει και φέτος, με συγκεκριμένες προσθήκες/μεταβολές, με σκοπό την αυστηροποίηση του συστήματος ποινών, (όπως ενδεικτικά επιβολή ανωτάτων ποσών στις αποδοχές νεοαποκτηθέντων ποδοσφαιριστών κ.λπ.). Το ακριβές σύστημα ποινών θα ανακοινωθεί επίσημα όταν εγκριθεί από την ΕΠΟ. Επίσης, για τα επόμενα έτη αποφασίστηκε ομόφωνα να ανατεθεί σε εταιρεία οικονομικών συμβούλων διεθνούς κύρους η σύνταξη μελέτης για το σύστημα ποινών που θα ισχύσει από τη μεθεπόμενη αγωνιστική περίοδο και εφεξής.

5/ Για τους αγώνες της 12ης έως και 17ης αγωνιστικής ισχύει ο ορισμός που είχε γίνει δυνάμει της απόφασης που έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο στις 14/11/2015. Η μη διεξαχθείσα 11η αγωνιστική ημέρα του Πρωταθλήματος Super League ΟΠΑΠ αποφασίστηκε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Ιανουαρίου 2015.

6/ Αποφασίστηκε ομόφωνα να κληθεί ο κ. Χιου Ντάλλας σε κοινή συνάντηση με τη Διοίκηση της Super League και τους εκπροσώπους των ΠΑΕ.

7/ Θα ζητηθεί συνάντηση της Super League με τον υπουργό Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το θέμα 8 της Ημερησίας Διάταξης».