Την υπέρβαση ψάχνει ο Ολυμπιακός κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης

Η μεγάλη ώρα έφτασε. Ο Ολυμπιακός κοντράρεται στη Μαδρίτη με την Ατλέτικο (21:45, ΝΕΡΙΤ) για την 5η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και θα ψάξει νίκη ή ισοπαλία προκειμένου να διατηρήσει αμείωτες τις ελπίδες του για πρόκριση στην επόμενη φάση. Έτοιμος ο Μανιάτης, περίπου 2,000 ερυθρόλευκοι στις εξέδρες.

Ο Μίτσελ κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ήταν όπως πάντα ευδιάθετος. Ο Ολυμπιακός δεν έχει καλή παράδοση με ισπανικές ομάδες εκτός έδρας όμως ο τεχνικός της ομάδας έχει τη δική του φιλοσοφία και τα τελευταία χρόνια την έχει μεταφέρει στους παίκτες του συλλόγου στο 100%. Ο Ολυμπιακός καλείται να αντέξει στο «πύρινο» γήπεδο απέναντι στην Ατλέτικο, η οποία μετρά 19 εντός έδρας νίκες στα τελευταία 21 παιχνίδια. Το έργο του μόνο εύκολο δεν θα είναι, όπως άλλωστε δεν ήταν και κόντρα στη Γιουβέντους, όταν μέχρι το 70ο λεπτό, την κρατούσε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μανιάτης ολοκλήρωσε την προπόνηση χθες χωρίς πρόβλημα και θα ξεκινήσει βασικός σήμερα. Η 11αδα αναμένεται να είναι αυτή που δείχνει να εμπιστεύεται ο Μίτσελ στα κρίσιμα παιχνίδια. Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, Ομάρ και Μαζουάκου στα άκρα με τους Μποτία και Αμπιντάλ στο κέντρο της άμυνας. Μιλιβόγιεβιτς, Εντιγκά και Μανιάτης στον άξονα με τους Αφελάι και Τσόρι Ντομίνγκεζ να δίνουν βοήθειες στον Μήτρογλου.

Το σενάριο να προτιμηθεί ο Κασάμι αντί του Αφελάι χάνει όλο και περισσότερες πιθανότητες αφού ο Ολλανδός είναι σε εξαιρετική κατάσταση και ο Μίτσελ δεν έχει λόγο να ανακατέψει την τράπουλα.

Από την πλευρά τους οι Ισπανοί μετά από ένα νωθρό ξεκίνημα στη σεζόν, δείχνουν να ανεβάζουν στροφές. Προηγούνται στον όμιλο, παρά την ήττα της πρεμιέρας από τον Ολυμπιακό ωστόσο δεν είναι ήδη στον επόμενο γύρο. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε το γνωρίζει και για το λόγο αυτό δεν πρόκειται να κάνει αλλαγές στην 11αδα του. Ο Μογιά θα είναι κάτω από τα δοκάρια με τους Χουανφράν και Ανσάλντι στα άκρα ενώ οι Γοδίν και Χιμένεθ θα αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Τιάγκο και Γκάμπι θα είναι οι δύο αμυντικοί μέσοι με τους Κόκε και Τουράν στα άκρα ενώ ο Γκριεζμάν θα παίζει λίγο πίσω από τον Μάντζουκιτς.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Βόλφανγκ Σταρκ. Ο Γερμανός, σφύριξε για τελευταία φορά τον Ολυμπιακό πέρυσι, στη νίκη 3-1 επί της Άντερλεχτ και θεωρείται μια από τις κορυφαίας προσωπικότητες στο χώρο της διαιτησίας τα τελευταία χρόνια.

Τι ψάχνει ο Ολυμπιακός

Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται ισόβαθμοι με τη Γιουβέντους στη 2η θέση έχοντας έξι βαθμούς ενώ η Ατλέτικο οδηγεί την κούρσα με εννέα. Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός ηττηθεί και η Γιουβέντους την ίδια ώρα επικρατήσει της Μάλμε στη Σουηδία, τότε η ομάδα του Μίτσελ θα ψάχνει ένα θαύμα στο φινάλε αφού θα προκρίνεται μόνο σε ισοβαθμία με την ιταλική ομάδα, η οποία για την 6η αγωνιστική θα υποδεχθεί την Ατλέτικο. Αν η Γιουβέντους νικήσει τότε ακόμη και ισοπαλία να πάρει η ελληνική ομάδα, στο φινάλε δεν θα εξαρτώνται όλα από αυτήν αφού θα περιμένει και στραβοπάτημα της «Βέκια Σινιόρια». Με νίκη βέβαια σήμερα ο Ολυμπιακός θα είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην επόμενη φάση αφού θα στέλνει παράλληλα την Ατλέτικο την τελευταία αγωνιστική στην Ιταλία με το…μαχαίρι στα δόντια μιας και θα κινδυνεύει με αποκλεισμό.

Η βαθμολογία του ομίλου
Ατλέτικο Μ. 9
Ολυμπιακός 6
Γιουβέντους 6
Μάλμε 3