Ο Παναθηναϊκός άντεξε μόλις ένα ημίχρονο στην έδρα της ανώτερης Μπριζ και αποκλείστηκε με το εμφατικό 3-0, πηγαίνοντας στα πλέι οφ που θα παλέψει για την είσοδό του στο γιουρόπα λιγκ.

Οι «πράσινοι» στο πρώτο μέρος έκαναν το αναμενόμενο, περιμένοντας τους Βέλγους στο μισό γήπεδο, πράγμα το οποίο τους βοήθησε να μη δεχτούν πολλές φάσεις για γκολ από τους παίχτες της Μπριζ, ενώ σε δύο περιπτώσεις με τον Σωτήρη Νίνη θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ και να αυξήσουν τις ελπίδες τους για πρόκριση, αλλά ο Μπρουζές έδιωξε ισάριθμες φορές.

Ωστόσο, στο δεύτερο ημίχρονο κατέρρευσε η ομάδα του Αναστασίου, και μέσα σε 4 λεπτά ουσιαστικά το ματς καθάρισε για την Κλαμπ Μπριζ, αφού κατάφερε να σκοράρει 2 φορές στο 53′ με τον Κολς και στο 57′ με τον Βάσκεθ. Η μοναδική προσπάθεια του «τριφυλλιού» προς την αντίπαλη εστία ήταν μια κεφαλιά του Καρέλη λίγα λεπτά μετά, που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Μπρουζές, ενώ στο 82′ ο Ουλαρέ έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα», πετυχαίνοντας ένα από τα ευκολότερα γκολ της καριέρας του μέσα από την περιοχή, με τον Ταυλαρίδη να είναι εκτός τόπου και χρόνου, γράφοντας το τελικό 3-0.

Ο Παναθηναϊκός αποκλείστηκε διακαιότατα από μια καλύτερη ομάδα, και έχει πολλά πράγματα να βελτιώσει και να διορθώσει. Αν θέλει, ωστόσο, να ανέβει επίπεδο στην Ευρώπη, θα πρέπει να κάνει σημαντικές μεταγραφές.

ΜΠΡΙΖ (Πρεντ’Ομ): Μπρουζέζ, Ντουάρτε, Ντε Μποκ, Μέχελε, Κουλς, Σίμονς, Βάθκεθ (83′ Βανάκεν), Φόρμερ, Ντε Σούτερ (77′ Ουλαρέ), Ντιαμπί, Ντιρκς (67′ Εμ’Μπομπό).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Ταυλαρίδης, Βέμερ, Πράνιτς, Κουτρουμπής (60′ Πέτριτς), Ζέκα, Λαγός, Νίνης (73′ Λουντ), Μπεργκ, Καρέλης (73′ Κλωναρίδης).