Αρνητικό για Έμπολα το αποτέλεσμα για το Φιλιππινέζο ναυτικό

Έληξε και τυπικά από το ΚΕΕΛΠΝΟ ο υγειονομικός συναγερμός στις 3 το πρωί της Τρίτης για τον Φιλιππινέζο ναυτικό, ο οποίος υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις και τελικά αποκλείστηκε κάθε ενδεχόμενο να έχει μολυνθεί από τον ιό Έμπολα. 

Ο ναυτικός που απέπλευσε στις 3 του Νοέμβρη από το Κόνακρι της Γουινέας και έφτασε το απόγευμα της Δευτέρας στο λιμάνι του Πειραιά, υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις και τελικά αποκλείστηκε κάθε ενδεχόμενο να έχει μολυνθεί από τον ιό Έμπολα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών βγήκαν αρνητικές για αιμορραγικό πυρετό.

Ο Φιλιππινέζος είχε επί τέσσερις ημέρες υψηλό πυρετό και αιματουρία, εξ ου και οι ανησυχίες του πλοιάρχου.

Ωστόσο, το δείγμα αίματος που έλαβε η ομάδα των ιατρών- που μετέβη στο πλοίο- το βράδυ της Δευτέρας, επιβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Όπως αναφέρει άλλωστε σχετική χθεσινή ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου και της πλοιοκτήτριας εταιρείας δεν αναφέρεται επαφή του πληρώματος με άτομα της περιοχής που πιθανόν να είχαν νοσήσει, εφόσον ουδείς αποβιβάστηκε από το πλοίο.

Επιπλέον, τα ελάχιστα άτομα των ντόπιων ναυτεργατών που επιβιβάσθηκαν στο πλοίο είχαν υποστεί αυστηρότατο διπλό έλεγχο διαλογής εισόδου στο πλοίο τόσο από τον ιατρό της ασφαλιστικής εταιρείας του πλοίου, καθώς και από τις Λιμενικές Αρχές της Γουϊνέας.

Πηγή: onmed.gr