Αυτή είναι η νέα Alpine (εικόνες)

Στην πίστα του Λε Μαν έκανε την παρθενική του εμφάνιση ένα πρωτότυπο της νέας Alpine, που ταυτίζεται σε μεγάλο βαθμό με το μοντέλο παραγωγής του 2016!

Με εντυπωσιακό τρόπο γιόρτασε η Alpine τα 60 χρόνια ζωής της, καθώς παρουσίασε το πρωτότυπο Alpine Celebration Show Car, που διαφοροποιείται ελάχιστα από το μοντέλο παραγωγής. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στο πλαίσιο του αγώνα «24 Ωρες του Λε Μαν», όπου το 1978 είχε θριαμβεύσει μία Renault-Alpine A442.
Μιάμιση ώρα πριν την εκκίνηση του αγώνα εμφανίστηκε ενώπιον των ενθουσιασμένων θεατών το κόμπακτ coupe σε μπλε χρώμα και πορτοκαλί πινελιές στη μάσκα, στα πλευρά και στο πίσω μέρος. Ο προπομπός του τελικού μοντέλου, που θα λανσαριστεί το 2016 στην αγορά, διέθετε και ορισμένα στοιχεία, όπως τα σταυρωτά αυτοκόλλητα πάνω στους προβολείς, τα οποία παραπέμπουν στις εκδόσεις ράλι των προηγουμένων Alpine.
Στο αεροδυναμικό αμάξωμα υπάρχουν αρκετά μέρη από ανθρακόνημα, όπως ο διαχύτης, η πίσω αεροτομή, τα κατώφλια, οι καθρέφτες, κλπ., ενώ προβλέπονται δύο απολήξεις εξάτμισης. Ο κινητήρας θα είναι ένας κεντρικά τοποθετημένος τετρακύλινδρος τούρμπο με χωρητικότητα 1,8 λίτρων και γύρω στους 270 ίππους μέγιστη ισχύ και όχι κάποιος μεγαλύτερος V6, όπως είχε διαρρεύσει το 2012.
Τα ίδια ισχύουν και για το βάρος του αυτοκινήτου, που θα κυμαίνεται γύρω στα 1.100 κιλά, καθώς το μοντέλο παραγωγής δεν θα εφοδιαστεί για λόγους οικονομίας με τμήματα από ανθρακόνημα και η χρήση αλουμινίου θα είναι επίσης φειδωλή.
Το γαλλικό coupe θα κατασκευάζεται στη Διέπη της Νορμανδίας και υπολογίζεται, ότι θα κοστίζει μεταξύ 35.000 και 40.000 ευρώ, ενώ βασικοί του αντίπαλοι θα είναι μοντέλα όπως η Alfa Romeo 4C, το Toyota GT86 και η Lotus Elise.

Alpine-Celebration_5-e1434199396498alpine-asdewr-concept-2015-001Πηγή: gazzetta.gr