Αν δεν έχεις θέση πάρκινγκ, δε θα έχεις αυτοκίνητο

Η…λοταρία πινακίδων δεν έλυσε το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Πεκίνου και τώρα κάνουν οι Αρχές της πόλης σκέψεις για πολύ δραστικότερα μέτρα!

Μπορεί να χωρίζει Κινέζους και Ιάπωνες αιώνια έχθρα, όμως το Πεκίνο φαίνεται αποφασισμένο να μιμηθεί το Τόκιο. Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος της κινέζικης πρωτεύουσας ανακοίνωσε, ότι στο μέλλον δεν θα ταξινομείται κανένα αυτοκίνητο στο Πεκίνο, αν δεν μπορεί να αποδείξει ο ιδιοκτήτης του, ότι διαθέτει δικό του πάρκινγκ. Ο δημοτικός Άρχοντας δήλωσε μάλιστα, ότι το συγκεκριμένο μέτρο που ισχύει εδώ και χρόνια στο Τόκιο, ενδέχεται να εφαρμοστεί ήδη από το επόμενο έτος.
Με την υποχρεωτική κατοχή ενός ιδιωτικού χώρου στάθμευσης για κάθε όχημα ευελπιστούν οι υπεύθυνοι της πόλης να μετριάσουν το πρόβλημα του χρόνιου μποτιλιαρίσματος στους δρόμους της μεγαλούπολης, όπως επίσης της τρομερής ατμοσφαιρικής μόλυνσης. Προς το παρόν κληρώνεται κάθε χρόνο ένας συγκεκριμένος αριθμός πινακίδων για καινούριες ταξινομήσεις αυτοκινήτων μέσω…Λοταρίας. Οι κληρώσεις αποτελούν μία από τις πιο αγαπημένες τηλεοπτικές εκπομπές της Κίνας, ενώ οι πινακίδες μοσχοπουλούνται πολλές φορές ακριβότερα και από τα ίδια τα αυτοκίνητα. Ωστόσο το συγκεκριμένο μέτρο δεν απέδωσε μέχρι σήμερα τα αναμενόμενα και έτσι στρέφονται πλέον οι Κινέζοι στη λύση α λα Ιαπωνικά!

Πηγή: gazzetta.gr