Φόρμουλα για την πόλη

Με το Quantum GP 700 μπορείς να υποδυθείς τον Mad Max του Σαββατοκύριακου, καθώς η διθέσια Φόρμουλα των 700 ίππων θα κυκλοφορεί κανονικά σε δημόσιους δρόμους!

Ενα διθέσιο αγωνιστικό αυτοκίνητο με πινακίδες κυκλοφορίας κατασκεύασε η αυστραλιανή Quantum Performance Vehicles. Το GP 700 παραπέμπει περισσότερο σε διθέσια Φόρμουλα παρά σε σπορ ρόουντστερ και χρωστά τις εκρηκτικές επιδόσεις τους στον κινητήρα των 700 ίππων. Το καυτό μοντέλο επιταχύνει από στάση έως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,6’’ και η αναλογία βάρους προς ισχύ είναι μόλις ένα κιλό ανά ίππο!
Το αμάξωμα από αλουμίνιο και καρβονικά υλικά έχει εφοδιαστεί με ένα πλήρες πακέτο αεροδυναμικών βοηθημάτων, όπως π.χ. μία τεράστια πίσω αεροτομή από ανθρακόνημα, ώστε να βεντουζάρει πάνω στην άσφαλτο και να μην κινδυνεύει να απογειωθεί. Είναι χαρακτηριστικό, ότι οι δυνάμεις που ασκούνται στον οδηγό στις γρήγορες στροφές μπορεί να φτάσουν έως τα 1,9 g, δηλαδή μιλάμε για επίπεδα Formula 1, ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 280 χλμ./ώρα.
Τους επόμενους δώδεκα μήνες θα πραγματοποιήσει το εκρηκτικό ρόουνστερ μία περιοδεία σε διάφορες χώρες της Ασίας και στην Αυστραλία προς άγρα πελατών, καθώς αμέσως μετά θα ξεκινήσει η παραγωγή του.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ήδη, ότι το Quantum GP 700 θα κοστίζει γύρω στις 700.000 δολάρια, δηλαδή περίπου 630.000 ευρώ με βάση την τωρινή ισοτιμία. Ακριβό μεν, αλλά σίγουρα φτηνότερο από μία Formula 1. Άσε που εδώ υπάρχει και δεύτερη θέση για το…αίσθημα!

2-quantum-gp700-15-quantum-gp700-1Quantum-GP700-4Πηγή: gazzetta.gr