Η Peugeot έφτιαξε κινητό bistrot (video)

Η Peugeot παρουσίασε το Foodtruck, δηλαδή ένα bistrot σε τροχούς, τιμώντας την παράδοσή της και τη γαλλική γαστριμαργική τέχνη.

Μέχρι και το 2015 η Peugeot παραμένει ο μοναδικός κατασκευαστής που εξακολουθεί να κατασκευάζει μαγειρικά σκεύη, ενώ παράλληλα δημιουργεί και παράγει οχήματα – αυτοκίνητα, σκούτερ και ποδήλατα- σε εκατομμύρια μονάδες.

Το Peugeot Foodtruck έρχεται να τιμήσει την υπέρ εκατονταετή ιστορία της εταιρείας, που ξεκινά όταν ακόμα κατασκεύαζε μηχανές για τη βιομηχανία τροφίμων. Το κινητό μπιστρό αποτελεί έμπνευση και σχεδίαση του Peugeot Design Lab – του παγκόσμιου στούντιο σχεδίασης της μάρκας- και έχει την ονομασία Le Bistrot du Lion.

Όπως εξηγεί η Cathal Loughnane, επικεφαλής στο εργαστήρι σχεδιασμού της Peugeot, «οι τελικοί χρήστες βρίσκονται πάντοτε στην καρδιά όλων των δημιουργιών μας. Για το Peugeot Foodtruck, θέλαμε να δημιουργήσουμε μία εντελώς διαφορετική εμπειρία, όχι απλά να κατασκευάσουμε μία κουζίνα για έναν σεφ, αλλά ένα ρεστοράν-καφέ για τους πελάτες όπου ένα συμπαγές όχημα Peugeot μεταμορφώνεται σε ένα Bistrot». 

Το Peugeot Food Truck είναι ένα συμπαγές μπιστρό πάνω σε τροχούς αλλά μία κίνηση αναδιπλώνεται για να διπλασιάσει το μέγεθος του και να προσαρμοστεί στον περιβάλλοντα χώρο. Το Le Bistrot du Lion περιλαμβάνει χώρους για προετοιμασία γεύματος και δείπνου, καθώς και θέση DJ. Μία αξιοσημείωτη λεπτομέρεια είναι πως το Le Bistrot du Lion έχει σχεδιαστεί με δυνατότητα ανακύκλωσης όλων των αποβλήτων ούτως ώστε κάθε φορά που αποχωρεί από ένα χώρο, να αφήνει την πόλη έτσι όπως την βρήκε.

Οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθούν την κάθε κίνηση του σεφ χάρη σε μία οθόνη 46’’, ενώ ένα σετ από οκτώ ηχεία FOCAL και 32 tweeter -τα οποία βρίσκονται σε μελετημένη διάταξη για βέλτιστη ηχητική εμπειρία- καλύπτουν από τον ήχο ενός μαχαιριού μέχρι και τις επιλογές του DJ με κορυφαία πιστότητα. Οι σεφ έχουν στην διάθεσή τους δύο σχάρες και τέσσερις πλάκες ψησίματος καθώς και όλα τα σχετικά για να μεγαλουργήσουν. Το σύστημα εξαερισμού προσφέρει την βέλτιστη ποιότητα αέρα, ενώ υπάρχουν 400 λίτρα κατάψυξης σε υποδαπέδιο χώρο. Ένα ψυγείο 350 λίτρων διατηρεί δροσερά τα αναψυκτικά, ενώ μια επαγγελματική μηχανή εσπρέσο συμπληρώνει το μενού των θαμώνων.

Πηγή: gazzetta.gr