Στην Ευρώπη έφτασε η ηλεκτρική Harley Davidson (video)

Με το project Live Wire η Harley Davidson θέλει να συλλέξει αντιδράσεις αναβατών για τη νέα της ηλεκτρική μοτοσικλέτα.

Ακούγεται ιερόσυλο αλλά ναι, η Harley Davidson έχει εξελίξει και κατασκευάσει την Live Wire, μια πλήρως λειτουργική ηλεκτρική μοτοσικλέτα –η οποία παρεμπιπτόντως δεν μοιάζει καθόλου με τις κλασικές cruiser μοτοσικλέτες της. Η νέα πρόταση από τη Harley παρουσιάστηκε πέρυσι το καλοκαίρι στην Αμερική, όπου, όπως και τώρα στην Ευρώπη, διατέθηκε σε δεκάδες αναβάτες και δημοσιογράφους με σκοπό την καταγραφή των αντιδράσεων και των απόψεών τους. Αν και σε πρωτότυπη μορφή, η Harley Davidson Live Wire είναι πλήρως λειτουργική και ποιοτικά άριστη, όπως καταδεικνύουν οι πρώτες αναφορές και τα video.

Οι Ευρωπαίοι αναβάτες θα έχουν και αυτοί τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση του Project Live Wire. Μέσα από έναν on-line διαγωνισμό που ξεκίνησε την 1η Απρίλιου, θα δοθεί η ευκαιρία σε 1.000 αναβάτες να οδηγήσουν την ηλεκτρική Harley με στόχο να  δώσουν πληροφορίες σχετικά με την εμπειρία τους. Για συμμετοχή στον διαγωνισμό, θα πρέπει να επισκεφτείτε τη διεύθυνση projectlivewire.com. και να συμπληρώστε το σχετικό ερωτηματολόγιο. Η ημερομηνία λήξης του διαγωνισμού, είναι τέσσερις εβδομάδες πριν από την πρώτη ημέρα της κάθε εκδήλωσης, που θα ξεκινήσει από τη Μεγάλη Βρετανία, στο Millbrook Venues στις 16-17 Μαΐου. Στη συνέχεια το καραβάνι των υπό δοκιμή Live Wire θα ταξιδέψει για τη Γαλλία (27-28 Ιουνίου), την Ιταλία (11-12 Ιουλίου), τη Γερμανία (18-19 Ιουλίου) και την Ολλανδία (8-9 Αυγούστου).

Στα video που ακολουθούν μπορείτε να δείτε το επίσημο teaser της Harley, αλλά και πλάνα από τη δοκιμή της πρωτότυπης ηλεκτρικής μοτοσικλέτας στις ΗΠΑ, πέρυσι το καλοκαίρι. Η απόδοσή της ανέρχεται στους 74 ίππους, η αυτονομία της στα περίπου 100 χιλιόμετρα και το σημαντικότερο, δεν είναι αθόρυβη. Σε πλήρη επιτάχυνση, παράγει ήχο… τουρμπίνας, που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να προσέξετε στο σχετικό video.

Πηγή: gazzetta.gr