Το νέο σεντάν της Fiat (video+εικόνες)

Με το Project Aegea παρουσίασε η Fiat ένα πρωτότυπο του μελλοντικού της σεντάν, το οποίο θα κατασκευάζεται στην Τουρκία με άγνωστο προς το παρόν όνομα.

Παγκόσμια πρεμιέρα για την Fiat Chrysler Automobiles (FCA) στη Διεθνή Εκθεση Αυτοκινήτου της Κωνσταντινούπολης. Εκεί παρουσιάζει αυτές τις ημέρες ο ιταλοαμερικανικός όμιλος ένα πρωτότυπο σεντάν με τον κωδικό ‘’Project Aegea’’, που θα ξεκινήσει από την Τουρκία για να κατακτήσει όλον τον κόσμο. Το μοντέλο παραγωγής θα κατασκευάζεται στην Προύσα της Τουρκίας και θα λανσαριστεί τον Νοέμβριο στη γειτονική μας χώρα. Ακολούθως θα αρχίσει να εξάγεται σε περισσότερες από 40 χώρες της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Να υπογραμμίσουμε, ότι το όνομα του μοντέλου παραγωγής παραμένει ακόμη μυστικό και ότι δεν πρόκειται να υιοθετηθεί η ονομασία ‘’Aegea’’ του πρωτοτύπου.
Το νέο σεντάν διαθέτει περίπου 4,5 μ. μήκος, 1,78 μ. πλάτος και 1,48 μ. ύψος, ενώ το μήκος του μεταξόνιου φτάνει τα 2,64 μ. και προϊδεάζει για άφθονους χώρους για πέντε επιβάτες. Εξαιρετικών προδιαγραφών είναι και ο χώρος φόρτωσης με 510 λίτρα όγκο. Το κόμπακτ μοντέλο τριών όγκων βασίζεται στην Alfa Romeo Giulietta και στο Dodge Dart, ενώ σχεδιάστηκε στο στούντιο ντιζάιν της FCA και εξελίχθηκε από την Tofas στην Τουρκία.
Στον εξοπλισμό του μοντέρνου σεντάν θα περιλαμβάνεται οθόνη πέντε ιντσών με δυνατότητα χειρισμού από το τιμόνι, ασύρματη συνδεσιμότητα των Smartphones μέσω Bluetooth, κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης της φίρμας Tom Tom.
Η γκάμα των κινητήρων απαρτίζεται από δύο βενζίνης και ισάριθμους τουρμποντίζελ με αποδόσεις μεταξύ 95 και 120 ίππων. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην αξιοπιστία και στη χαμηλή κατανάλωση των κινητήρων, για παράδειγμα οι δύο τετρακύλινδροι πετρελαιοκινητήρες αρκούνται σε λιγότερα από 4 λίτρα καύσιμο ανά 100 χλμ.
Η Fiat δεν έχει ανακοινώσει προς το παρόν τίποτα επίσημο σχετικά με τις τιμές του διαδόχου του Linea, θεωρείται όμως βέβαιο ότι θα είναι αρκετά προσιτό και ότι θα αποτελέσει μία εξαιρετική πρόταση value for money.

newego_LARGE_t_77761_284778_type1274602-fiat-aegea-project-1150521_fiat_progetto-aegea_05Πηγή: gazzetta.gr