«Έφυγε» από τη ζωή ο πασίγνωστος γυναικολόγος Δημήτρης Χασιάκος!

 

Αναρτήθηκε: 20 Δεκεμβρίου, 2014 στις 2:39

Μεγάλη απώλεια» για τον ιατρικό κλάδο, αποτελεί ο θάνατος του γνωστού Γυναικολόγου και Καθηγητή Πανεπιστημίου Δημήτρη Χασιάκου. Ένας γυναικολόγος που είχε «γράψει» ρεκόρ σε γέννες (πάνω από 60.000)! Ένας γιατρός που αφήνει ιστορία «θυσαυρού» ….

«Ακόμα και από εκεί ψηλά θα ήθελα να του πω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» που με την βοήθεια του Θεού, μού έδωσε να κρατήσω στην αγκαλιά μου το πιο αγγελικό πλάσμα της ζωής μου…τον γιό μου!
Παρόλο τις δυσκολίες, κατάφερε να με ωθεί στην αισιοδοξία,  ακόμα και τις τελευταίες στιγμές που … όλα κρεμόντουσαν σε μία λεπτή κλωστή … Δεν θα ξεχάσω «ποτέ» το βλέμμα χαράς και γλυκιάς κούρασης, όταν μού τον παρέδωσε συγκινημένος…

Ήταν από τους Έλληνες με «αξίες» στη ψυχή και με καλοσύνη που σπάνια συναντάμε από ανθρώπους που είναι πετυχημένοι στη ζωή τους.

Θυμάμαι, την τελευταία φορά που τον συνάντησα μετά από ένα μεγάλο χειρουργείο, που μού ζήτησε να τον κρατήσω σφιχτά για να προχωρήσουμε μαζί στο γραφείο του… Όταν καθίσαμε και μιλούσαμε για ώρα, τον ρώτησα εάν είναι καλά… Μου χαμογέλασε τόσο γλυκά… «Ελλάκι μου, είμαι πολύ καλά! Όσο βλέπω γυναίκες, όπως εσύ, να χαμογελούν τα μάτια τους, όταν τις συναντώ, γνωρίζοντας την ευτυχία που σάς προσφέρει η μητρότητα και σ” αυτό έχω έστω ένα μικρό μερίδιο για την ευτυχία σας … νιώθω πολύ καλά! Ξέρεις κάτι; Απλώς, μετά από τόσα χρόνια και με γέννες ρεκόρ που ξεπερνάνε τις 60.000 (!) καμιά φορά μου βγαίνει λίγο κούραση..» μου απάντησε συγκινημένος και πάντα με χαμογελαστή υπερηφάνεια. Τον πήρα μία μεγάλη αγκαλιά και του ευχήθηκα να του δίνει δύναμη ο Θεός να τον έχει καλά…
Νιώθω τυχερή που τον γνώρισα και είχα την τύχη να τον έχω δίπλα μου στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής μου… Στην γέννηση του γιου μου… Γιατί ίσως, χωρίς εκείνον να μην είχα την τύχη της μητρότητας… Εκείνος ξέρει γιατί…

Αιωνία η μνήμη του…»

Έλλη Αρτοπούλου

Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Χασιακός, του Κωνσταντίνου και της Ανθής, γεννήθηκε το 1955 στο χωριό Σγάρα της κοινότητας Καταρράκτη (σημερινός Δήμος Αγνάντων) του Ν. Άρτας.
Ο Δημήτρης Χασιακός ήταν μέλος μιας οικογένειας με καταγωγή από την Ήπειρο. Ο παππούς Χρήστος Χασιακός γεννήθηκε το 1888 στο χωριό Σγάρα του Ν. ΄Αρτας κι επί Τουρκοκρατίας ήταν γενικός υπεύθυνος στην περιοχή των Τζουμέρκων (συλλογή φόρων κτλ). Με τη σύζυγό του Λαμπρινή απέκτησαν δύο παιδιά: τον Κωνσταντίνο (πατέρα του βιογραφούμενου) και την Παρασκευή. Και τα δυο αδέλφια αποκαταστάθηκαν στον τόπο καταγωγής τους.
Η Παρασκευή παντρεύτηκε τον Χρήστο Θεργιανό κι απέκτησαν δύο γιους: το Βαγγέλη και το Βασίλη. Ο Κωνσταντίνος παντρεύτηκε την Ανθή κι απέκτησαν εφτά παιδιά: το Σωτήρη, το Χρήστο, το Δημήτρη (βιογραφούμενο), το Βασίλη, τη Λαμπρινή, τη Σταυρούλα και τη Μαίρη.
«Αγωνίστηκαν να προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούσαν στα παιδιά τους και αξιώθηκαν να τα καμαρώσουν άριστα αποκατεστημένα».
Παρακολούθησε το Δημοτικό στη γενέτειρά του και τις τρεις πρώτες τάξεις του Γυμνασίου στα Άγναντα. Κατόπιν μετακόμισε με τους δικούς του στην Αθήνα. Εκεί τελείωσε το 15ο Γυμνάσιο Αρρένων στην Κυψέλη. Επειδή η οικογένεια του είχε οικονομικές δυσκολίες, εργαζόταν τα καλοκαίρια σε διάφορες δουλειές. Μετά την ολοκλήρωση της βασικής εκπαίδευσης, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή.
Υπηρέτησε τη θητεία του ως οπλίτης γιατρός με το βαθμό του δεκανέα στην Τρίπολη, στην Άρτα και στο Πέραμα Ιωαννίνων. Παράλληλα με το στρατό, έκανε και το αγροτικό του στο Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων, υπαγόμενος στο Τάγμα Κονίτσης.
Στη συνέχεια, ακολούθησε για ένα οκτάμηνο βασικές σπουδές στην αγγλική γλώσσα σ’ ένα κολέγιο στο Manchester της Αγγλίας. Ειδικεύτηκε  ως μαιευτήρας-γυναικολόγος στο Αρεταίειο Νοσοκομείο. Στη συνέχεια μετέβη στις Η.Π.Α., όπου έκανε περαιτέρω σπουδές στον τομέα της ανθρώπινης παραγωγής στην Ιατρική Σχολή της Ανατολικής Βιρτζίνια και στο John’s Hopkins Hospital στη Βαλτιμόρη.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, έγινε λέκτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και αργότερα επίκουρος καθηγητής στον κλάδο της Μαιευτικής – Γυναικολογίας, όπου παράμενε μέχρι πριν φέτος.
Εξειδικευμένος στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή σύμφωνα με τις προδιαγραφές του EBCOG και της Ελληνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και στην Γυναικολογική Ενδοσκόπηση. Μεταξύ των κλινικών όπου εξειδικεύθηκε περιλαμβάνεται το John Hopkins Hospital (IVF unit) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής). Είχε να επιδείξει πλούσιο πολυετές κλινικό και διδακτικό έργο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε διεθνή ιατρικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια. 
Ήταν υπεύθυνος για την καθοδήγηση των υπό ειδικότητα γιατρών στο «Αρεταίειο», ενώ συμμετέχει και στην εκπαίδευση των φοιτητών της ιατρικής σχολής. Η δραστηριότητα του επεκτεινόταν και στον ιδιωτικό τομέα, όντας μέτοχος σε ιδιωτικά μαιευτήρια και  κλινικές.
Στην προσωπική του ζωή, ο Δημήτρης ήταν παντρεμένος με τη Γεωργίτσα – Σταυρούλα Μπάκα, ιατρό μικροβιολόγο, Επίκουρο Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, και είχε αποκτήσει τέσσερα παιδιά: την Ανθία, τη Σταματίνα, τη Χριστίνα και την Ελένη. – www.kalimera-arkadia.gr






Εδώ σχολιάζεις εσύ!

Tο newsrebel.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.

comments powered by Disqus