Η Τράπεζα Πειραιώς «χτύπησε» το Ερρίκος Ντυνάν μέσω πλειστηριασμού

Στην εταιρεία Ημιθέα, θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς πέρασε το σύνολο των κτηρίων, ο εξοπλισμός καθώς και η άδεια του νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, μέσα από τη διαδικασία του πλειστηριασμού που διενεργήθηκε σήμερα στο Ειρηνοδικείο Αθηνών.

Το τίμημα ανήλθε στα 115 εκατ. ευρώ.

Η Τράπεζα Πειραιώς είναι βασικός πιστωτής του Ντυνάν με δάνεια ύψους 90 εκατ. ευρώ. Τον πλειστηριασμό προκάλεσε η ίδια η τράπεζα, ώστε να διασφαλίσει τα δάνειά της.

Το προϊόν του πλειστηριασμού θα κατευθυνθεί κατά προτεραιότητα σε οφειλές του Ντυνάν προς τη δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, σε δεδουλευμένα εργαζομένων και μετά σε πιστωτές και προμηθευτές. Βεβαίως, τα 115 εκατ. ευρώ δεν φθάνουν για να καλυφθούν οι οφειλές που αγγίζουν συνολικά τα 300 εκατ. ευρώ, αλλά θα εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου αφού θα εξοφληθούν οι εργαζόμενοι που ανέρχονται σήμερα σε 960 άτομα.

Από τα τέλη Μαΐου το Θεραπευτήριο Υγεία έχει αναλάβει τη διαχείριση του Ερρίκος Ντυνάν σε συνεργασία με την τράπεζα Πειραιώς. Το επόμενο βήμα της Πειραιώς θα είναι να δρομολογήσει εκ νέου τις διαδικασίες πώλησης του νοσοκομείου που θεωρείται από τα καλύτερα στην Αθήνα.

πηγή tovima.gr