Πήρε έγκριση συμμετοχής το Skoda Fabia R5 (videos)

Με την έγκριση της FIA στο χέρια της, η Skoda αναμένεται να ρίξει άμεσα στη μάχη το Skoda Fabia R5.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τη Skoda Motorsoprt, το νέο rally car της τσέχικης εταιρείας που βασίζεται στο καινούριο Fabia πήρε την πολυπόθητη έγκριση από την παγκόσμια ομοσπονδία αυτοκινήτου, τη FIA, για τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα WRC2 που αφορά τα αυτοκίνητα προδιαγραφών R4/R5. To Skoda Fabia R5 είναι τετρακίνητο, με κινητήρα τετρακύλινδρο 1.6 λίτρων, turbo, ο οποίος αποδίδει κάτι λιγότερο από 300 ίππους. Το κιβώτιο είναι χειροκίνητο, 5 σχέσεων, όπως και όλων των υπόλοιπων αυτοκινήτων της κατηγορίας. Τα αυτοκίνητα R5 της WRC2 μπορούν να συμμετέχουν σε όποιον από τους 13 αγώνες του πρωταθλήματος WRC επιθυμεί η ομάδα, αλλά βαθμολογούνται στους 7 που δηλώνουν.  Στο τέλος μπορούν να κρατήσουν τα 6 καλύτερα αποτελέσματα βάσει των οποίων τελικά αναδεικνύεται ο νικητής.

Η Skoda δεν έχει ανακοινώσει ακόμα σε ποιόν αγώνα θα κάνει την παρθενική της εμφάνιση με το Fabia R5, αλλά μάλλον δεν θα είναι ο επόμενος, το rally Αργεντινής στις 23 Απριλίου. Στις 21 Μαΐου οι αγώνες επιστρέφουν στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Πορτογαλία, όπου προφανώς θα δούμε και το Fabia R5, καθώς η αγωνιστική δραστηριότητα θα είναι πλέον πολύ κοντά στην έδρα του.

Στη συνέχεια μπορείτε να παρακολουθήσετε δύο πολύ όμορφα video από την διαδικασία δοκιμών του μοντέλου, τόσο σε συνθήκες σκληρού χώματος και υψηλών θερμοκρασιών, όσο και σε συνθήκες χιονιού και πάγου.

Πηγή: gazzetta.gr