Opel Adam Rocks S

To Opel Adam Rocks S θα κάνει πρεμιέρα στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου του Άμστερνταμ, που πραγματοποιείται  17 – 26 Απριλίου.

Το Adam Rocks S βασίζεται  στο crossover αδελφάκι του Rocks και διαθέτει αμάξωμα  μήκους 3,75 μέτρων, σε συνδυασμό με κινητήρα 1.4 turbo ECOTEC που αποδίδει 150 ίππους. Έτσι εκρηκτικό και έτοιμο για όλα, απευθύνεται σε νέους κυρίως οδηγούς που θέλουν να συνδυάσουν δυναμική οδήγηση, αίσθηση ανοιχτού αυτοκινήτου –χάρη στην υφασμάτινη οροφή που ανοίγει- και στιλ.

Ο κινητήρας με τη συμβολή του Start/Stop καταναλώνει μόλις 5,9 λ./ 100 χλμ. που αντιστοιχεί με εκπομπές CO2 139 g/km. Συνδυάζεται με ένα 6άρι κιβώτιο κοντής κλιμάκωσης με αποτέλεσμα το  μικρό σπορ S να επιταχύνει από 0 – 100 χλμ./ώρα σε 8,5 δλ., ενώ αναπτύσσει τελική ταχύτητα 210 χλμ./ώρα.

Το ειδικά ρυθμισμένο σπορ πλαίσιο, χαμηλωμένο κατά 15mm συγκριτικά με του απλού Rocks, και ένα άμεσο σύστημα διεύθυνσης αυξάνουν την απόλαυση της οδήγησης κυρίως σε επαρχιακούς δρόμους με στροφές. Το αποτελεσματικό σύστημα φρένων και το ESP που μπορεί να απενεργοποιηθεί, επιτρέπουν στους πιο γνώστες να πιέσουν και να παίξουν με το όριο της πρόσφυσης.

Η στάνταρ υφασμάτινη οροφή Canvas Top  είναι ένα ακόμα highlight, καθώς λειτουργεί ηλεκτρικά μέσω ενός διακόπτη τοποθετημένου στο εμπρός τμήμα της επένδυσης οροφής και αναδιπλώνεται. Ο σπορ εξοπλισμός περιλαμβάνει εκτεταμένο κόψιμο πίσω προφυλακτήρα για την εντυπωσιακή απόληξη εξαγωγής και μοναδική αεροτομή οροφής.

Κάθε οδηγός μπορεί να διαμορφώσει το Rocks S σύμφωνα με το προσωπικό του γούστο, καθώς προσφέρονται συνολικά έντεκα αποχρώσεις αμαξώματος που συνδυάζονται με πέντε αποχρώσεις οροφής, ανάμεσά τους η νέα ζωηρή   «Red ‘n’ Roll» που διατίθεται αποκλειστικά για τα μοντέλα S της οικογένειας Adam. Το S διαθέτει, τέλος, πλούσιο βασικό και προαιρετικό εξοπλισμό, όπως Advanced Park Assist Side Blind Spot Alert και το σύστημα infotainment IntelliLink.

Πηγή: gazzetta.gr