Αν δεν στα λένε οι άλλοι πες τα εσύ στον εαυτό σου! Βοηθάει….

Εύχεσαι να τα άκουγες από το αφεντικό σου ή από το αγόρι σου. Μερικές φορές, όμως, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τα πεις εσύ στον εαυτό σου.

“Να είσαι εκείνη που κάνει κάποιον άλλον να ανυπομονεί για το αύριο”.

Ακόμα και αν αυτό σημαίνει να κανονίσεις ένα ραντεβού με τον άντρα σου, να παίξεις με τα παιδιά σου, να δωρίσεις μερικά χρήματα, να αγοράσεις καφέ για όλο το γραφείο, να αφήσεις φιλοδώρημα.. είναι ωραίο να είσαι εκείνη που μοιράζει μικρές χαρές όπου κι αν πηγαίνει. 

“Κινητό, κλειδιά, πορτοφόλι”.

Τα νέα είναι πολύ καλά για όσες από εσάς μιλάτε στον εαυτό σας. Οι επιστήμονες λένε πως αυτό βοηθάει στο να είστε πιο οργανωμένοι. Έχει αποδειχτεί πως οι άνθρωποι που λένε δυνατά το αντικείμενο για το οποίο ψάχνουν το βρίσκουν πολύ πιο γρήγορα από εκείνους που δεν το φωνάζουν. Έτσι μπορείς να λες δυνατά στον εαυτό σου πριν φύγεις τι είναι αυτό που δε θέλεις να ξεχάσεις στο σπίτι: Κινητό, κλειδιά, πορτοφόλι. 

“Ο πρώην μου ήταν λάθος επιλογή”.

Μπορεί ο πρωήν σου να τόνιζε όλες σου τις ατέλειες (ότι μασάς δυνατά, ότι οδηγείς χάλια, ότι δε στρώνεις το κρεβάτι σας) αλλά αυτό δε σημαίνει πως όλα αυτά είναι αλήθεια. Είσαι τυχερή που δε χρειάζεται να ακούς πλέον τη γκρίνια του. Δεν υπάρχει λόγος να αφήσεις όλα αυτά να δηλητηριάσουν το μυαλό σου αυτή την υπέροχη μέρα και γενικότερα οποιαδήποτε μέρα με το να τα σκέφτεσαι. 

“Πρώτα μπάνιο και έπειτα δείπνο”.

Κάθε μέρα με το που επιστρέφεις από τη δουλειά αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να παίρνεις ένα σνακ και να χώνεσαι στη μπανιέρα προκειμένου να απολαύσεις ένα υπέροχο μπάνιο. Πρόκειται για μία τελετουργία που καλό είναι να γίνεται με το που επιστρέφεις από τη δουλειά. Έτσι η χαρά σου θα είναι απερίγραπτη όταν φεύγεις από το γραφείο γνωρίζοντας τι σε περιμένει στο σπίτι. Ύστερα από αυτές τις μικρές στιγμές χαλάρωσης θα είσαι πιο έτοιμη να ασχοληθείς με τα παιδιά σου, να τα διαβάσεις και να ετοιμάσεις το δείπνο της οικογένειας. Επομένως, είναι πολύ σημαντικό να κάνεις πρώτα ένα μπάνιο και μετά να φτιάχνεις το δείπνο. 

“Αυτό που ψάχνεις στη ζωή σου είναι αυτό που σε ψάχνει”.

Κάθε μέρα πρέπει να είσαι ανοιχτή σε όλα αυτά που έρχονται και σε όλα όσα θα έρθουν. Επίσης είναι απίστευτα σημαντικό να ξέρεις πως όλα όσα θέλεις να έρθουν, θα έρθουν κάποια στιγμή. Το μόνο που πρέπει να κάνεις εσύ είναι να το πιστεύεις.