«Γιατί είναι τόσο δύσκολο να δεις το μαύρο και το μπλε:…»! H έξυπνη καμπάνια κατά της κακοποίησης των γυναικών!

Συγκλονίζει η σημερινή viral φωτογραφία της ημέρας, της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας;

Θυμάστε, τον μεγάλο ανούσιο ντόρο που προκάλεσε αυτό το φόρεμα που φορά και η κοπέλα της φωτογραφίας.

Αυτό το περιβόητο λευκό-χρυσό φόρεμα που σε κάποιους φαινόταν μαύρο – μπλε, αποτελεί το βασικό στοιχείο της καμπάνιας ενάντια στην βία που ασκείται στις γυναίκες, ενάντια στην ενδο οικογενειακή βία.

Μία  μη κυβερνητική οργάνωση, το  νοτιοαφρικάνικο παράρτημα του Στρατού της Σωτηρίας, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει αυτή την viral είδηση για να περάσει ένα πολύ σοβαρό μήνυμα, καταστρώνοντας μία ευφυέστατη καμπάνια.

Η γυναίκα αυτή, φόρεσε το φόρεμα που πλέον φαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι λευκό με χρυσό αλλά φέρει πάνω στο σώμα της το μαύρο και το μπλε: σε μελανιές από κακοποίηση- στο μάτι, το στόμα, τα γόνατα και τον μηρό. Η αφίσα συμπληρώνεται με τη φράση: «Γιατί είναι τόσο δύσκολο να δεις το μαύρο και το μπλε: Μία στις έξι γυναίκες πέφτει θύμα κακοποίησης. Και αυτό δεν είναι οφθαλμαπάτη».

Από τη μία πλευρά, έχουμε μία ανώδυνη είδηση που έγινε viral και έκανε ένα σωρό κόσμο να ξύνει με απορία το κεφάλι του διαφωνώντας σχετικά με το εάν ένα φόρεμα είναι τελικά λευκό-χρυσό ή μαύρο-μπλε. Από την άλλη πλευρά έχουμε μία

Η εκστρατεία συμπληρώνεται από μία δεύτερη αφίσα με το μωλωπισμένο πρόσωπο μίας γυναίκας και με τη φράση «Επειδή τα καλύπτουν με λευκό και χρυσό»