Oι πιο σίγουροι τρόποι για να χάσετε πόντους!

Υπάρχουν μερικά μυστικά γύρω από τους βασικούς κανόνες σχετικά με την απώλεια βάρους.

Όμως, για ένα θέμα του οποίου οι βασικές αρχές είναι τόσο διαδεδομένες, φαίνεται περίεργο που τόσοι άνθρωποι προσπαθούν χωρίς να επιτυγχάνουν τελικά τον στόχο τους. Ποιοι είναι λοιπόν οι πιο σίγουροι τρόποι για να χάσετε πόντους;

Οι δύο πρώτοι είναι παγκοσμίως γνωστοί: Δίαιτα και γυμναστική. Το τρίτο κλειδί, όμως, είναι αυτό που ο καθένας θα πρέπει, προκειμένου να επιτύχει το στόχο του, να συνδυάσει με τα δύο πρώτα- η πειθαρχία.

Μείνετε ενυδατωμένη πίνοντας πολύ νερό. Είναι καλό για εσάς και δεν έχει ούτε μία θερμίδα, ούτε ζάχαρη, ούτε λίπος. Αν πίνετε γάλα, ελαττώστε τα λιπαρά του. Αν για παράδειγμα πίνετε πλήρες, αντικαταστήστε το με 2% λιπαρά ενώ αν πίνετε με 2% λιπαρά ρίξτε το στο 1%.

Όσο για τη δίαιτα, το να μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης, του λίπους και του αλατιού στη διατροφή σας, θα σας πάρει πολύ χρόνο να δείτε διαφορά στα κιλά σας. Σε αυτή την περίπτωση, να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή όχι μόνο σε τι τρώτε, αλλά και σε τι πίνετε. Η ζάχαρη και το σιρόπι αραβοσίτου είναι πολύ διαδεδομένα συστατικά σε πάρα πολλά ροφήματα, έτσι, δεν αρκεί να κόψουμε τα burger, τις τηγανιτές πατάτες και τα γλυκά αν εξακολουθούμε να πίνουμε αναψυκτικά και χυμούς φρούτων.

Στον τομέα της άσκησης, η αεροβική γυμναστική όπως το κολύμπι, το τρέξιμο ή η ποδηλασία είναι εξαιρετική για κάψιμο θερμίδων και είναι επίσης ωφέλιμη για το καρδιαγγειακό μας σύστημα. Αν πραγματικά δεν σας αρέσει να ιδρώνετε, μπορείτε να πάτε για έναν περίπατο. Αν μένετε σε αστική περιοχή, προτιμήστε το περπάτημα από την οδήγηση. Αφιερώστε στον εαυτό σας τουλάχιστον μισή ώρα άσκησης την ημέρα κι αν είστε κολλημένη σε ένα γραφείο κάθε μέρα, φροντίστε να σηκώνεστε, να τεντώνετε τα πόδια σας και να περπατάτε για να τονώνετε την κυκλοφορία του αίματος.

Όποια κι αν είναι η μέθοδος αδυνατίσματος που προτιμάτε, δίαιτα ή γυμναστική, είναι σίγουρο ότι θα χρειαστείτε και κάτι ακόμα: Δέσμευση. Χρειάζεται μεγάλη αυτό-πειθαρχία για να πιέσετε τον εαυτό σας να γυμνάζεστε καθημερινά ή για να απομακρύνετε από μπροστά σας το δεύτερο κομμάτι κέικ, ή τα πατατάκια.

Να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας οτι η επίτευξη στόχων απαιτεί πειθαρχία. Το να χάσετε βάρος έχει να κάνει τόσο με τη συμπεριφορά σας, όσο έχει να κάνει με τη διατροφή ή με τη σωματική σας δραστηριότητα.